Чедвик Боузман – рак: Познати личности кои криеја дека се смртно болниНе можеме ни да замислиме како се чувствуваат луѓето кога ќе добијат дијагноза за смртна болест. Уште помалку кога лекарите ќе им кажат дека за нив, за жал, нема спас. Но, многу вакви луѓе се вистинска инспирација бидејќи не ѝ дозволуваат на дијагнозата да владее со нивниот живот. Некои од нив дури и одлучуваат да ја скријат болеста, а овде спаѓаат и неколку познати личности. Светот беше во неверување кога дозна дека актерот Чедвик Боузман со години имал рак, најмногу бидејќи тој период сепак ги сними најдобрите филмови од неговата кариера…