ВИДЕО: Кога не ви се даваат пари за пластични ќеси – хит-видео што нè опишува сите во сегашната ситуација

Кога не ви се даваат пари за пластични ќеси – хит-видео што нè опишува сите во сегашната ситуацијаНеодамна пластичните ќеси почнаа да се продаваат по цена од 15 денари со цел да нè поттикнат да пазариме со торба и со тоа да го намалиме загадувањето со пластика. Сепак, не секогаш ни текнува да понесеме торба, па немаме избор освен да ги платиме 15-те денари за ќеса. Но, изгледа има и друго решение. Пред околу две години BBC направи забавно видео кое одлично ја доловува нашата сегашна ситуација. Во видеото насловено „Кога не сакаш да платиш за пластична ќеса“ маж оди во маркет и наместо да купи ќеса, успева да ги смести сите продукти (кои се многу) по џебовите на неговото палто.