Бијонсе и Соланж Ноулс – познати браќа и сестри кои си личат како близнациАко имате брат или сестра, сигурно има многу сличности во вашиот физички изглед. Но, ако не сте близнаци, веројатно постојат и многу разлики. Сепак, некои браќа и сестри толку многу си личат едни на други, што луѓето неретко помислуваат дека се близнаци. Во оваа категорија спаѓаат и многу познати личности – од Бијонсе и сестра ѝ Соланж, па сè до Кејт Мидлтон и нејзината сестра Пипа…