Кој е озлогласениот убиец што е инспирација за филмскиот серијал „Scream“?



Филмскиот серијал „Scream“ годинава ќе го добие петтото продолжение, но знаевте ли дека филмовите се инспирирани од вистински убиец? Кон крајот на 1980-тите и почетокот на 1990-тите во Флорида, пет студенти биле сурово убиени. На почетокот полицијата мислела дека убиецот е друг студент, но со текот на времето сфатиле дека станува збор за Дени Ролинг – маж кој неколкупати го прекршувал законот и веќе бил во затвор…