Елвис Присли, Брус Ли, Мајкл Џексон – познати личности за кои некои луѓе веруваат дека уште се живиШтом ќе почине некоја многу влијателна личност, како Мајкл Џексон, речиси веднаш се појавуваат и теории на заговор според кои таа личност уште е жива, но си ја лажирала смртта. Поради некоја причина, некои луѓе се убедени дека голем број починати ѕвезди го измамиле целиот свет и не се воопшто мртви. Иако неретко овие теории се луди, сепак донекаде се и забавни. Погледнете за кои познати личности некои веруваат дека сепак се живи.