Малтретирање во детството, развод, сиромаштија – тажни детали од животот на Џејсон МомоаИако Џејсон Момоа секогаш изгледа одлично расположен кога е во јавност, актерот сепак претрпел многу трауми во текот на животот. Пред само неколку денови, тој сподели дека ќе се разведува од сопругата. Пред да стане познат, пак, живеел во сиромаштија, а додека бил дете, неретко бил жртва на врсничко насилство…