Дали ги знаете Side by Side фрижидерите од Gorenje? Еве зошто ќе ги обожавате

Колку пати сте заборавиле на подготвеното јадење поради лошата прегледност во вашиот традиционален фрижидер и недостатокот на простор во него? Токму со цел овој проблем да стане минато за сите нас, создадени се таканаречените Side by Side модерните фрижидери со два посебни оддели, секој со своја врата за ладење храна и пијалаци. Ви ги претставуваме карактеристиките на овој апарат за домаќинство во кој ќе се заљубите.

За секој кој сака сигурно и ефикасно да ја зачува свежината на своите намирници и храна, Gorenje Side by Side фрижидерите се одличен избор. Комбинирајќи модерен дизајн со моќна технологија и пространа внатрешност, овие апарати нудат лесен пристап и добра организација на просторот за сите ваши намирници. Поради нивниот голем волумен, тие ќе ги намалат пазарувањата и ќе помогнат да се намали отпадот од храна. Можете лесно да ги организирате вашите намирници на стаклените полици, во големите фиоки и на вратите.

dali-gi-znaete-side-by-side-friziderite-od-gorenje-eve-zosto-ke-gi-obozavate-01.jpg

Дополнителна предност на овие Gorenje Side by Side фрижидери е јасно читливиот ЛЕД екран поставен на надворешната страна на вратата, кој овозможува управување и прилагодување на температурата. Дополнително, на овој начин со едноставен допир може да се изберат опции како FastFreeze и HolidayMode. Во случај на нагло зголемување на температурата во фрижидерот, интегрираниот аларм веднаш ќе ве предупреди.

Исто така, не мора да размислувате за делот за замрзнување бидејќи овие Gorenje Side by side фрижидери спречуваат таложење мраз. Благодарение на NoFrost Plus технологијата, нема да морате да се занимавате со одмрзнување на замрзнувачот, а во исто време неговиот простор ќе се користи поефикасно, пакувањата со замрзната храна нема да се лепат една до друга, па внатрешноста ќе биде чиста.

Во случај да сте чувствителни на бучавата од апаратите за домаќинство, треба да знаете дека голем дел од Side by Side фрижидерите се потивки бидејќи во нив е интегриран инвертер компресор. Во споредба со апарати кои имаат конвенционален компресор, тие трошат значително помалку енергија, потрајни се и побрзо се прилагодуваат на температурните промени. Така, на пример, кога се отвора вратата, температурната флуктуација се намалува, поради што условите за чување храна се многу подобри.

dali-gi-znaete-side-by-side-friziderite-od-gorenje-eve-zosto-ke-gi-obozavate-02.jpg

Токму Side by Side фрижидерите од брендот Gorenje ги имаат сите наведени карактеристики и функции кои ќе ви се допаднат. Особено ќе ви се допадне функцијата MultiFlow 360°. Станува збор за систем за вентилација кој рамномерно го распределува воздухот во фрижидерот, што овозможува оптимална циркулација на воздухот и најдобри услови за чување храна.

dali-gi-znaete-side-by-side-friziderite-od-gorenje-eve-zosto-ke-gi-obozavate-04.jpg

Покрај тоа што се грижи за функционалноста, Gorenje посветува многу внимание на дизајнот на овие апарати, кои одлично се вклопуваат во елегантниот стил на вашата кујна. Бидејќи се и естетски пријатни и многу функционални, уредите на овој бренд се вистинскиот избор за секој што сака да го направи животот поедноставен, поубав и подобар. Можете да најдете повеќе информации за одлични производи на mk.gorenje.com.

dali-gi-znaete-side-by-side-friziderite-od-gorenje-eve-zosto-ke-gi-obozavate-03.jpg

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg