За моќта на пријателството
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк


За моќта на пријателството

Пријателите се личностите кои сами ги бираме да бидат дел од нашиот живот и пријателствата навистина траат вечно ако ги негуваме и чуваме.

za-mokta-na-prijatelstvoto-001.jpg

Сакајте ги и ценете ги своите пријатели затоа што тоа ве прави и вас добар човек и пријател.

Ова се неколку мудри изреки за пријателството:

1. Пријател е некој кој го разбира твоето минато, верува во твојата иднина и денес те прифаќа онаков каков што си.

2. Пријателите ги создава среќата, а несреќата ги проверува.

3. Немој да одиш пред мене, можеби нема да можам да те следам. Немој да одиш позади мене, можеби нема да успеам да те водам. Само оди до мене и биди ми пријател.

4. Пријателството е една душа што живее во две тела.

5. Пријател е оној кој знае се за тебе, а сепак те сака.

6. При изборот на пријателот биди бавен, при промена уште побавен.

7. Дружи се со оние кои ќе те направат уште подобар човек.

8. Судбината нам ни ги дала родителите, пријателите сами си ги бираме.

9. Многу луѓе ќе поминат низ твојот живот, но само вистинските пријатели ќе те сакаат и ќе остават трага во срцето.

10. Колку и да е ретка вистинската љубов, уште е поретко вистинското пријателство.

11. Пријателството е како парите, полесно се стекнува, потешко е да се сочува.

12. Животот без пријатели е ништо.

13. Пријателот се сака онаков каков што е, а не онаков каков би требал да биде.

14. На цветот му е потребно сонце, а на човекот љубов и пријателство.

Би можело да ве интересира:

10 забавни факти за оние кои сакаат да научат нешто ново Следниве факти не се од суштинско значење за вашето образование, но ќе ви се нај...
На 9 години – прва слика, на 13 – примен на факултет: Интересни факти ... Неспорно е дека Пабло Пикасо е еден од најважните уметници на 20 век, најдобро п...
„Годините носат слобода": 7 вредни животни лекции од Глен Клоус Глен Клоус е една од најценетите актерки на нашето време. Родена е на 19 март, 1...