10 правила кои The Rock ги почитува за да постигне успех

Фановите му се на прво место, и кога е најзафатен наоѓа време за нив и вели дека сфатил дека најважната бизнис врска што ќе ја има во животот е врската со публиката.

10-pravila-koi-the-rock-gi-pochituva-za-da-postigne-uspeh-01.jpg

За него нема потреба од претставување. Тој има неверојатно тело, насмевка што разоружува и низа успешни филмски улоги. Двејн Џонсон „The Rock“ денес е еден од најдоброплатените актери во Холивуд, а некогаш бил борач.

Тој е инспирација поради топлиот карактер и лојалноста кон неговите фанови.

Чудните правила кои The Rock ги почитува за да постигне успех:

Има строг распоред за спиење, смета дека спиењето е губење на време и доволни му се од 3 до 5 часа сон навечер, а сака да стане пред изгрејсонце и да медитира кога сите други спијат.

10-pravila-koi-the-rock-gi-pochituva-za-da-postigne-uspeh-12.jpg

Има неверојатна рутина за вежбање за да го одржи своето мускулесто тело, вежба 7 дена во неделата и со посебен режим за 3, 4 месеци е подготвен за улога.

10-pravila-koi-the-rock-gi-pochituva-za-da-postigne-uspeh-03.jpeg

Режимот на исхрана му е исклучителен и внесува дури 5.000 калории на ден и на менито има многу јајца, стек, зеленчук, компири и многу, многу риба.

10-pravila-koi-the-rock-gi-pochituva-za-da-postigne-uspeh-04.png

Фановите му се на прво место, и кога е најзафатен наоѓа време за нив и вели дека сфатил дека најважната бизнис врска што ќе ја има во животот е врската со публиката.

10-pravila-koi-the-rock-gi-pochituva-za-da-postigne-uspeh-05.jpg

Верува дека е во ред да ги менувате соништата и ако не успеете во нешто, да се насочите кон друго, порачува: „Мора да станете. Мора да верувате дека тоа што посакувавте да ви се случи често можеби е најдобро што не ви се случи.“

10-pravila-koi-the-rock-gi-pochituva-za-da-postigne-uspeh-06.jpg

Уште 5 правила на следната страна...



Би можело да ве интересира:

6-те тајни на успехот (кои секоја амбициозна личност ги знае) Кои се тајните на успешните луѓе? Правило број 1: Успешните луѓе не веруваат во ...
Како да се справите со љубомората кон колегите на работа? Понекогаш, сè што треба е да погледнете на работите од поинаков агол. Наместо да...
10 бон-тон грешки заради кои не напредувате во кариерата, низ илустрации Не ги критикувајте и не ги озборувајте колегите, внимавајте како комуницирате......

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg