10 начини како да го натерате мозокот да ви работи турбо


10 начини како да го натерате мозокот да ви работи турбо

Наутро и онака телото ви е полно со енергија, па пиењето на првото кафе одложете го за периодот од 10 часот до 13 часот кога ќе почнете да паѓате.

10-nachini-kako-da-go-naterate-mozokot-da-vi-raboti-turbo-01.jpg

Животот денес е драстично поинаков од животот пред 50 години, но нашите тела сè уште не се комплетно адаптирани на модерната технологија.

Дали некогаш ви се случува да се жалите дека сте презафатени? Понекогаш не е проблемот во тоа дека шефот ви дава премногу обврски, туку во вашиот мозок, односно во тоа дека не го користите доволно неговиот капацитет и го заморувате со неважни работи.

Трикови како да направите мозокот да ви биде попродуктивен:

Тргнете ги телефоните од пред очи.

10-nachini-kako-da-go-naterate-mozokot-da-vi-raboti-turbo-02.jpg

Не седете во канцеларии од отворен тип, океанскиот систем ја намалува продуктивноста.

10-nachini-kako-da-go-naterate-mozokot-da-vi-raboti-turbo-03.jpg

Запомнете дека мултитаскингот ви носи само лошо и е физички неизводлив.

10-nachini-kako-da-go-naterate-mozokot-da-vi-raboti-turbo-04.jpg

Исклучете ги нотификациите од социјалните мрежи, а добро би било и од мејлот, доколку ви дозволува работата.

10-nachini-kako-da-go-naterate-mozokot-da-vi-raboti-turbo-05.jpeg

Насочете си го вниманието така што ќе ги запишувате вашите задачи.

10-nachini-kako-da-go-naterate-mozokot-da-vi-raboti-turbo-06.jpg

Уште 5 начини на следната страна...Би можело да ве интересира:

9 работи кои никогаш не треба да ги чувате на бирото на работа На турпијата не ѝ е местото на вашето биро. Ниту пак на нечистата шолја од кафе....
6 начини на кои лидерите ја користат тишината за да постигнат некоја ц... За да нагласат поента – ако се користат премногу зборови, може да се изгуби поен...
Како да се подготвите за враќање на работа по летниот одмор? Конечно сте го искористиле вашиот годишен одмор и сте отишле на заслуженото пату...