Како да започнете сопствен бизнис веднаш?
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк


Како да започнете сопствен бизнис веднаш?

Сакате да започнете нова кариера како претприемач или маркетер? Или пак сте задоволни од својата моментална работна позиција, но едноставно сакате дополнителни месечни заработки?

kako-da-zapochnete-sopstven-biznis-vednash-01.JPG

Или пак можеби имате план да започнете сопствен бизнис, но немате добра финансиска помош? За сè ова постои решение и се вика „нетворк маркетинг”!

Нетворк маркетингот како професија ви дава шанса да започнете самостојна кариера како маркетер, веднаш! Можеби сè ова моментално ви изгледа многу нереално, сопствен бизнис без никаква финансиска инвестиција, но многумина веќе се уверија во овој начин на бизнис и остваруваат одлични месечни заработки. Компанијата Лајконет (Lyconet) која веќе долго време работи според овој принцип на продажба на своите маркетери им го нуди токму ова. Но како функционира бизнис моделот на Лајконет и како да започнете со работа веднаш?

Едноставно, секој заинтересиран сосема бесплатно без никакви прикриени трошоци се регистрира на веб страната Лајконет, потоа, потпишува онлајн договор за соработка, каде што е детално опишан и компензацискиот план, со кој официјално станува Лајконет маркетер. Понатаму, поддршката од компанијата не завршува тука, за да им овозможи дополнителен успех на своите членови, секој регистриран маркетер добива бесплатна онлајн обука, професионални онлјан алатки и сервиси, сеопфатни обуки во Lyconet Academy и ефикасна поддршка во сите области.

Додека пак, задача на секој маркетер е да продаваат производи или услуги директно на потрошувачите преку усна препорака или таканаречена “Word of Mouth”. Продажбата може самостојно да ја води секој маркетер, а за дополнително успехот да биде што поголем, самите маркетери можат да ангажираат свои препорачани членови и да изградат сопствената мрежа на маркетери и потрошувачи. За секоја остварена продажба се доделува финансиска заработка, односно оваа заработка преставува процент на остварена продажба на одреден производ или услуга согласно истакнатиот компензациски план на компанијата. Принципот е многу едноставен, колку повеќе консумираат и продаваaт маркетерите и нивните тимови, толку повеќе заработуваат.

Сите информации можете да пронајдете на официјалната веб страната на Лајконет www.lyconet.com каде може да се пријават сите заинтересирани претприемачи од цел свет, без разлика каде моментално се наоѓаат.

Доколку поседувате одлични вештини за продажба, можеби овој начин на водење на бизнис е токму за вас. Нетворк маркетинг алатката се повеќе се применува од страна на многу светски компании, односно нивна главна цел е да инвестираат во човечкиот капитал кој е клучен за продажбата во овој бизнис.

Би можело да ве интересира:

Рамнотежата помеѓу работата и љубовта е невозможна мисија...или сепак не? Како вашата кариера да не ви ја уништува врската со личноста што ја сакате? Не м...
3 важни работи кои секоја жена треба да ги промени кај себе за да биде успешна Секоја жена посакува да биде успешна, но тоа не се постигнува преку ноќ и потреб...
14 знаци дека сте подготвени да започнете сопствен бизнис Дали некогаш сте посакувале да се откажете од сегашната работа или од напорното ...

Најчитани неделава