Ова не се прави на работа


Ова не се прави на работа

ova-ne-se-pravi-na-rabota-povekjeПостојат некои работи кои не би смееле да ги правиме додека сме на работа, но сепак има и такви кои забораваат на тоа. Сметаат дека се небитни или...

 

...едноставно – не сфаќаат како изгледа ова од страна.

Ова се дел од нив:

ova-ne-se-pravi-na-rabota

1. Лошо облекување. Правилото е дека никогаш не треба да сте облечени подобро од шефот, но ниту пак полошо.

2. Користење на работното време за приватни цели. Повици со пријателите, праќање пораки, допишување на социјалните мрежи...

3. Прескокнување на хигиената – На работа никогаш не смеете да отидете нетуширани, со неуредни нокти, масна коса, непријатен здив.

4. Давање лажни ветувања. На себе преземете ги само обврските кои можете да ги исполните.

5. Создавање љубовни врски. Најчесто на работното место може само да ви го загорчат животот.

6. Доаѓање на работа кога сте болни. Можеби имате обврски, но ако ги заразите колегите ќе бидете повеќе од штета отколку од корист.

7. Ширење трачеви. Никој не сака да се зборува за него. Така не се стекнуваат пријатели – туку непријатели.

8. Неодговорност. Ако сакате да ја задржите својата работа, мора да покажете максимална одговорност.

Би можело да ве интересира:

5 трик прашања кои ќе ги добиете на интервју за работа и што навистина значат Општо познат факт е дека интервјуата за работа не се лесни, а ќе беа уште потешк...
Како да бидете лидер иако не сте шеф? Многу е важно да ги одржувате лидерските вештини без разлика дали сте шеф или не...
Квалитети на луѓето кои нема да достигнат успех во кариерата Со цел да постигнат успех и да изградат добра кариера, на луѓето не им се потреб...

Најчитани неделава