Како изгледаат актерките кои ја глумеле принцезата Дијана, во споредба со неа?

Во нејзиниот краток живот, Дијана успеа да допре до срцата на милиони луѓе ширум целиот свет, па не е ни чудно што таа е инспирација за многу книги, филмови и серии.

kako-izgledaat-akterkite-koi-ja-glumele-princezata-dijana-vo-sporedba-so-nea.jpg

За животот и делото на Дијана се снимени бројни филмови и документарци, па многу актерки имале можност да ја „оживеат“ принцезата на големото платно.

Дел од актерките кои ја глумеле Дијана и како изгледаат во споредба со неа:

Керолин Блис

Во 1982 година, околу една година после кралската венчавка, ABC направија филм според овој настан – Charles & Diana: A Royal Love Story.

Актерката Керолин Блис ја играше принцезата Дијана и, според The New York Times, нејзината изведба била колку-толку добра, но не доволно реалистична.

kako-izgledaat-akterkite-koi-ja-glumele-princezata-dijana-vo-sporedba-so-nea-02.jpg

Кетрин Оксенберг

Истата година, и CBS направија сличен филм, чие дејство се фокусираше на кралската венчавка. Филмот се вика The Royal Romance of Charles and Diana, а улогата на принцезата ѝ припадна на Кетрин Оксенберг.

Според многу филмски критичари филмот не е добар, бидејќи Дијана е претставена како Пепелашка или која било принцеза од некоја бајка, наместо како реална личност.

kako-izgledaat-akterkite-koi-ja-glumele-princezata-dijana-vo-sporedba-so-nea-03.jpg

Нола Формби

Во 1992-ра CBS направи уште еден филм за Дијана – The Women of Windsor – во кој Никола Формби ја глумеше Дијана.

Филмот ја раскажува приказната и на Дијана, и на Сара Фергусон – две жени кои се венчале со мажи од кралското семејство.

kako-izgledaat-akterkite-koi-ja-glumele-princezata-dijana-vo-sporedba-so-nea-04.jpg

Серена Скот Томас

Во 1993-та беше издаден биографскиот филм Diana: Her True Story, направен според бестселерот на Ендру Мортон. Актерката Серена Скот Томас ја играше Дијана.

Овој филм се фокусира на проблемите со кои се соочуваше Дијана, како и на бурниот брак со принцот Чарлс.

kako-izgledaat-akterkite-koi-ja-glumele-princezata-dijana-vo-sporedba-so-nea-05.jpg

Џули Кокс

Princess in Love е филм од 1996 година, кој раскажува за аферата на Дијана и нејзиниот инструктор по јавање. Улогата на Дијана ѝ припадна на Џули Кокс.

Повеќето критичари имаа негативно мислење за изборот на актерката не само поради изгледот, туку и поради тоа што таа не знаела речиси ништо за Дијана и нештата што се случуваат во палатата.

kako-izgledaat-akterkite-koi-ja-glumele-princezata-dijana-vo-sporedba-so-nea-06.jpg

Продолжува на следната страница...



Би можело да ве интересира:

Филмови од раните 2000-ти што ќе ви разбудат носталгија По Индијана Џонс, хит беше Лара Крофт, а за оние кои не сакаат видеоигри, овде е...
Кој морничав филм да го изгледате викендов, според хороскопскиот знак? На Лавовите сигурно ќе им се допадне Interview with the Vampire, додека Близнаци...
10 од најдобрите филмови од 2020-та до денес што можеби сте ги пропуштиле Ако сте расположени за акциона комедија, вреди да му дадете шанса на Bullet Trai...
10 ужасни филмови кои вреди да ги изгледате (и веќе се сметаат за култни) The Room се смета за најлошиот филм на сите времиња кој мора да се изгледа, доде...
Го гледав филмот „Barbie“ – Кои ми беа првите впечатоци и зошто треба да му дадете шанса? Шарениот розов свет ве учи што значи да се самоспознаете, тангира повеќе важни т...
10 филмови кои ќе ви бидат како мини-одмор овој мај In Bruges ќе ве однесе во магичниот белгиски град Бриж, додека Tracks ќе ви ја п...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg