Дали и вие...?
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк


Дали и вие...?

Овие факти ни ги испрати еден наш читател. Сигурни сме дека ќе се пронајдете во голем дел од нив. Ако се сетите на уште нешто слично, слободно пишете.

dali-i-vie-001.jpg

- Дали и Вие, го уклучувате компјутерот со нога? Со палецот од ногата?

- Дали и Вие, кога сте биле деца преку зима се спуштавте по стрмните лизгалишта со најлонски вреќи?

- Дали и Вие, кога сте биле деца имавте од зимските ракавици само со палец?

- Дали и Вие, го oблизнувате капачето од јoгуртот?

- Дали и Вас, ве чешало челото од капата?

- Дали и Вие, кога бевте деца, носевте леб од продавница до дома, и тоа пола изеден?

- Дали и Вие, кога бевте малечки дечиња си правевте шатори во собата, од столчиња и ќебиња?

- Дали и Вие, како деца се провлекувавте во јорганскиот чаршав?

- Дали и Вие, оставате алишта на стол кога ве мрзи да ги закачите во ормар?

- Дали и Вие, со мобилниот го осветлувате патот до креветот кога навечер одите на спиење и го изгасите светлото?

- Дали и Вие читате само Црнобело?

- Дали и Вие по десет пати ги читате убавите и пријатни СМС пораки?

- Дали и Вие носите часовник на рака поради шема, а кога ќе ве прашаат колку е часот, сепак погледнувате на мобилниот?

- Дали и Вие, кога сте во ВЦ од досада ги читате етикетите на шампоните и останатите тоалетни средства, и тоа прво на македонски па после и на другите јазици?

- Дали и Вие, како деца, додека се бањавте во када си правевте фризури од пената?

- Дали и Вие, седејќи на часот по математика, сте размислувале дали некогаш во животот ќе ви притребаат синус и косинус?

- Дали и Вие си го снимавте вашиот глас на касетофонска лента, и после го преслушувавте со чудење како гласот ви е грозен и не личи на Вашиот?

-Дали и Вие се смешкате, додека ги читате овие прашања и одговори, и се препознавте себеси?

Му благодариме на Филип Бегоски за испратената статија.

Би можело да ве интересира:

Врзани сме за децата како слепи црева, им наоѓаме врски за сè и на кра... Додека растев немавме многу. Да бидам искрен, бевме многу сиромашни. Многу деца,...
Патишта крпени, ќе тргнеш на пат – ќе завршиш во ендек: Имаш ли сила д... Имаш ли сила да се бориш со ветерници? Ти остана ли малку верба дека работите не...
Мажу, дај ми го твојот мозок на еден ден да одморам малку Веднаш да разграничиме–мажите не се воопшто глупави. Тие се интелигентни, практи...