Факти за животот кои ќе ве замислат


Факти за животот кои ќе ве замислат

fakti-za-zivotot-koi-ke-ve-zamislat-povekjeВелат дека луѓето почнуваат искрено да ги ценат моментите кои ни ги пружа животот дури кога ќе им се случи нешто ним или на нивните блиски, што ќе ги...


...натера да сфатат колку е животот кревок и пролазен.

И додека многу од нас живеат со брз ритам и постојано ни недостасува време, често, во критичните моменти се покажува дека и не е баш така.

Тогаш се покајуваме зошто времето не сме го потрошиле со луѓето кои ни биле важни.

National Geographic објави неколку интересни факти за животот на просечен жител на земјата.

Ова се најдобрите од нив:

1. Луѓето родени во денешно време го делат роденденот со 17 милиони други луѓе на планетата

fakti-za-zivotot-koi-ke-ve-zamislat-1

2. Во текот на 12 години основно и средно училиште имаме просечно 17 пријатели

3. Тој број се намалува на двајца пријатели до вашиот 40ти роденден

4. За време на просечен животен век, ни растат околу 950 километри коса.

fakti-za-zivotot-koi-ke-ve-zamislat-2

5. Плачеме просечно 4 пати неделно.

6. За целиот живот ќе испешачите растојание доволно да можете три пати да ја заобиколите Земјата по екваторот.

fakti-za-zivotot-koi-ke-ve-zamislat-3

7. Јадеме 30 тони храна, што е тежина еднаква на 6 слонови.

8. Поминуваме 10 години од животот на своето работно место, а 20 во спиење. Два месеци од животот поминуваме со слушалката на уво додека чекаме да ни се јават.

fakti-za-zivotot-koi-ke-ve-zamislat-4

9. Повеќе од 12 години гледаме телевизија, а 19 денови од животот одат на барање на далечинското.

Земајќи ги во предвид сите овие факти, ни останува 1/5 од животот за да правиме она што навистина сакаме.

Не дозволувајте ова драгоцено време, да го потрошите залудно!

Би можело да ве интересира:

„Живеј денеска, вчерашниот ден помина, утрешниот можеби нема да дојде“ - Инструкции за живот од тибе... Илјадници книги се трудат да ни помогнат во пронаоѓањето одговор на прашањето: Ш...
„Животот не е тежок, тешки се луѓето во него“ - најмудрите цитати за животот Што е животот? Еден здив, капка вода во дланките која се обидуваш да не ти се ли...
Отворено зборува за ментално здравје, обожава животни и уште 8 работи кои не ги знаете за Аријана Гр... Таа има изјавено дека ги сака животните повеќе од луѓето, но се залага и за прав...