Шеговити мудрости


Шеговити мудрости

segoviti-mudrosti-povekjeЕптен ни прават мерак оние мудри изреки кои сакале да веруваме или не, најголем дел се и навистина вистинити и не соочуваат со реалноста. За денес...


...одбравме неколку кои веруваме дека ќе ве насмеат и замислат.

- Деца: Ги трошиш првите две години од нивниот живот учејќи ги да одат и зборуваат. Потоа ги трошиш следните 16 велејќи им да седнат и да замолчат. – Непознат

- Зошто жените десет години се трудат да ги променат навиките на мажот, а потоа кукаат како тоа не е мажот за кој се омажиле? – Барбара Стрејсенд

- Го замолив Бога да ми даде велосипед, но знам дека Бог така не функционира. Затоа украдов велосипед па го замолив да ми ги прости гревовите. – Непознат

- Луѓето кои мислат дека знаат сè живо многу нè замараат нас кои знаеме сè! – Исак Асимов

- Кога би се сложил со тебе, тогаш и двајцата нема да бидеме во право. – Непознат

- Вечерните вести се оние кои ти велат „добро вечер“, а остатокот го трошат за да ти покажат зошто не е добра вечерта. – Непознат

- Живееме во време во кое пицата стигнува на домашна адреса побрзо од полицијата. – Непознат

- Ако посветено работите 8 часа на ден може ќе доживеете да станете шеф и да работите 12 часа дневно. – Роберт Фрост

- Мажите имаат две емоции: гладен и напален. Ако го видите без ерекција, направете му сендвич. – Непознат.

Би можело да ве интересира:

Како странските медиуми ја претставија Тамара - 10 факти кои ги открија пред Евровизија 2019 Од факти за нејзиното семејство и деца до детали кога и како ја започнала кариер...
Сиромашно детство, секс сцени: 13 факти за Ана де Армас, новата Бонд девојка 31-годишната Ана де Армас пораснала без телефон и телевизор, но била одлучна по ...
Не можете да кивнете додека спиете: 14 факти за сите кои сакаат да научат нешто ново Постојат толку многу нешта што можете да ги научите за светот околу нас, а одвре...