10 Насоки од Пауло Коелјо за остварување на соништата
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Возач 29-03-2020
ВОЗАЧИ 27-03-2020


10 Насоки од Пауло Коелјо за остварување на соништата

Пауло Коелјо е еден од најчитаните и најцитираните писатели во светот, а неговите книги се голема инспирација за многу луѓе...

10-nasoki-za-ostvaruvanje-na-sonistata-od-paulo-koeljo-1

Пауло неодамна на својот блог објави неколку важни насоки, со чија помош ќе успеете да ја одржувате среќата во вашиот живот и да ги исполните долго посакуваните желби.

10 насоки по кои вреди да се живее:

1. Одвојте се од сѐ и ќе бидете слободни

„Кога немав што да изгубам, тогаш имав сѐ.”


2. 
Сите сме овде со некоја причина

„Без разлика што и да прави човекот на Земјата, тој игра водечка улога во историјата. Секој има креативен потенцијал и од мигот кога ќе почне истиот да го изразува, светот ќе започне да се менува.”


3. 
Единственото нешто што стои помеѓу вас и вашите соништа е стравот

„Не се предавајте на стравовите. Ако тоа го направите, ќе ја изгубите врската со вашето срце. Само стравот од неуспех може да ве спречи во остварување на соништата.”


4. 
Грешките се дел од животот

„Дури и ако имате претчувство дека ќе донесете погрешна одлука, сепак сторете го тоа. Грешките и погрешните одлуки се исто така дел од животот.”


5. Секое искуство, добро или лошо, носи своја поука

„Постојат мигови кога во нашиот живот влегуваат неволји и тука не можеме ништо да направиме. Но, тие се тука со некоја причина, а тоа го сфаќаме откако ќе ги преболиме.”


6. Не барајте љубов надвор од себе

„Љубовта не може да се најде во никој друг, туку единствено во себе. Едноставно, треба да ја пробудиме љубовта во нас, а за да тоа го направиме потребна ни е таа друга личност.”


7. Кога вие се менувате, целиот свет се менува со вас

„Кога се трудиме да бидеме подобри, целиот свет станува подобар.”


8. Гледајте си ја својата работа

„Сите имаат мислење за тоа каков би требало да биде туѓиот живот, а не знаат за својот.”


9. Кога некој си заминува, тоа значи дека некој друг само што не пристигнал

„Никој никого не губи, бидејќи никој никого не поседува. Тоа е слобода: кога ја имате најпрекрасната работа на светот, но не ја поседувате.”


10. Секој ден носи ново чудо

„Ако на секој ден гледате исто, тоа може да ве заслепи. Секој ден е поинаков, секој носи некое чудо. Само треба да ги отворите очите и да обрнете внимание на тоа чудо. ”

Би можело да ве интересира:

Држи ја главата исправено и кога светот се руши: 15 древни индиски мудрости Старите земји како што е и Индија својата култура и традиција ги граделе со миле...
8 факти кои секоја девојка треба да ги знае за своето тело Опседнатост со килограмите, излегување до доцните часови, сончање по цел ден на ...
Инспиративни цитати за секоја нова мајка и нејзиното тело по породувањето Без оглед како и да се породила, телото на мајката во најголем број случаи веќе ...

Спонзорирани линкови: