Имате шеф циција?


Имате шеф циција?

imate-shef-cicija-povekjeСо шефот сте ептен на пријателска база. Но, мора да имате на ум, колку и да сте блиски и пријателски настроени, некои работи кај надредените и...


...работодавците никогаш не се менуваат.

Дали и вашиот шеф е невидена циција?

imate-shef-cicija

1. Прекумерна работа. Од вас очекува да ги завршувате сите задачи на време, но тоа често бара останување после работното време. Екстра саатите се редат во вашата евиденција, а вие добивате само пофалби. Како да покажете дека не се може без вас? Земете одмор една недела па нека види шефот дека не иде се така подмачкано кога не сте таму.

2. Од покачување ни трага ни глас. Веќе сте ветеран во фирмата, а нема абер од унапредување ни покачување на платата. Можеби е време да ја промените работата? Разговарајте со шефот, направете филм дека имате понуди за подобра работа. Ако навистина му значите и има потреба од вас, ќе го добиете она за што сте таму.

3. Групни излегувања. Сите посериозни компании организираат тимско дружење надвор од работата. Но, ако вашиот надреден бара ваша партиципација во аранжманот, време е да се побуните.

4. Подароци, бонуси... Многу е веројатно дека фирмата не ви подарува ништо за вашиот роденден, дека немате награди за вработен на месецот, ниту пак новогодишни бонуси...

Каков е вашиот шеф?

Би можело да ве интересира:

Вработен во McDonald's со Даунов синдром се пензионира по 32 години работа Во последно време сè повеќе македонски компании од услужната дејност вработуваат...
3 грешки во кариерата кои можат да ви го уништат угледот Дали некогаш сте погрешиле на работа? Секако дека да, сите некогаш сме направиле...
Не ги третирајте викендите како мини-одмори, ако сакате да постигнете успех Работната недела трае и со душа го чекаме викендот. Уште отсега планираме колку ...