Филмски клишеа кои стануваат досадни и дефинитивно не функционираат во реалноста

Појадокот во кревет е најромантичниот гест, „обичните“ луѓе изгледаат како супермодели и сите се будат пред изгрејсонце, па пред работа имаат време и за вежбање, и за готвење.

filmski-klishea-koi-stanuvaat-dosadni-i-definitivno-ne-funkcioniraat-vo-realnosta-01.jpg

Филмовите станаа важен дел од нашите животи – ни го исполнуваат слободното време, нè забавуваат, а некогаш ни помагаат и да научиме некоја животна лекција.

Иако сме свесни дека (повеќето од) филмовите се фикција и нештата се многу поразлични во реалноста, постојат неколку клишеа кои толку многу се повторуваат, што веќе стануваат досадни.

Кои се најчестите филмски клишеа кои дефинитивно не функционираат во реалноста?

Во филмовите никој не троши време да ги исчисти шепите на кучињата откако ќе се вратат од надвор. Во реалноста, ретко кој би дозволил неговото куче да скока по креветите со валкани шепи.

filmski-klishea-koi-stanuvaat-dosadni-i-definitivno-ne-funkcioniraat-vo-realnosta-02.jpg

Милениците, особено мачките, секогаш имаат шесто сетило. Тие не само што имаат моќ да гледаат духови и секакви натприродни појави, туку секогаш го препознаваат негативецот веднаш штом ќе го погледнат.

filmski-klishea-koi-stanuvaat-dosadni-i-definitivno-ne-funkcioniraat-vo-realnosta-03.jpg

Холивудските филмови нè натераа да мислиме дека појадокот во кревет е најромантичното нешто. Но, во реалноста сигурно повеќе сакате прво да се расоните и да се измиете пред да јадете. А, и никој не сака трошки и дамки од храна на постелнината.

filmski-klishea-koi-stanuvaat-dosadni-i-definitivno-ne-funkcioniraat-vo-realnosta-04.jpg

Дури и најмалите продавнички на оддалечени локации се опремени со буквално сè и ликовите веднаш го наоѓаат она што им треба.

filmski-klishea-koi-stanuvaat-dosadni-i-definitivno-ne-funkcioniraat-vo-realnosta-05.jpg

Редиците пред каса не постојат во филмовите. Или, главните ликови имаат голема среќа па секогаш застануваат први, пред да се направи метеж.

filmski-klishea-koi-stanuvaat-dosadni-i-definitivno-ne-funkcioniraat-vo-realnosta-06.jpg

Ако ликовите треба да разговараат, не е важно дали се во ноќен клуб, на концерт или каде било со многу врева. Тие без проблем се разбираат, а не го повишуваат ни гласот.

filmski-klishea-koi-stanuvaat-dosadni-i-definitivno-ne-funkcioniraat-vo-realnosta-07.jpg

Продолжува на следната страница...



Би можело да ве интересира:

10 мини-серии за маратонско гледање, одлични за продолжен викенд Ако сакате психолошки трилери, изгледајте ја Sharp Objects со Ејми Адамс во глав...
11 актери кои, по многу години, повторно се облекоа како познатите ликови што ги глумеа Се сеќавате ли како изгледаше Кортни Кокс во хоророт Scream? Или Вил Смит во сер...
10 филмови што ќе ве внесат во есенско расположение Ако сакате крими приказна, изгледајте го Clue, a доколку сакате филм со доза маг...
9 постари, но непредвидливи филмови за спас во досадните денови Ако повеќе време поминувате барајќи филм, отколку што реално трае тој самиот, то...
Кој морничав филм да го изгледате викендов, според хороскопскиот знак? На Лавовите сигурно ќе им се допадне Interview with the Vampire, додека Близнаци...
10 филмови со силни и инспиративни жени во главните улоги Бремена тинејџерка која носи тешка одлука за најдоброто на нероденото дете, сред...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg