Младински Фестивал – млади Македонци и Грци ќе ја доживуваат соработката во Валандово

Доживеј ја соработката“ е уникатен, младински фестивал на отворено кој ќе се одржува за втор пат во Валандово, на 2 септември 2023 и истиот ќе овозможи простор за младинско доживување на соработката. На фестивалот ќе присуствуваат повеќе од 100 млади луѓе и гости од двете држави.

mladinski-festival-mladi-makedonci-i-grci-kje-ja-dozhivuvaat-sorabotkata-vo-valandovo-01.jpg

Оваа еднодневна манифестација е едно ново, уникатно доживување кое ќе ги надмине границите и ќе спои млади луѓе од Северна Македонија и Грција, кои ќе се дружат и уживаат заедно во богатата фестивалска програма. За истата се погрижија организаторите Младински Сојуз - Крушево и „SEE in Action“ (Грција), која ќе понуди многу интересни младински активности, музика, храна, игри, спортски, културолошки активности и најважното од се – забава, дружба и соработка.

Фестивалот е дел од Соработка за заедничка иднина- иницијатива за основање нa канцеларии за младинска соработка помеѓу младите луѓе од Северна Македонија и Грција, која е поддржана од амбасадите на Германија и САД, како и Министерството за култура на Република Северна Македонија.

mladinski-festival-mladi-makedonci-i-grci-kje-ja-dozhivuvaat-sorabotkata-vo-valandovo-02.jpg

Во рамките на иницијативата, досега се организирани повеќе од 156 активности во кои директно биле вклучени 3850 млади луѓе од двете држави. Отворени се и неколку физички инфо центри меѓу кои првиот е отворен токму во Валандово каде што ќе се организира и самиот Фестивал.

Пријавувањето за присуство на фестивалот се прави на следниов ЛИНК.

За повеќе информации, посетете ја официјалната веб страна www.c4cf.org.

mladinski-festival-mladi-makedonci-i-grci-kje-ja-dozhivuvaat-sorabotkata-vo-valandovo-01_copy.jpg

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg