10 цитати кои ќе ве мотивираат и инспирираат


10 цитати кои ќе ве мотивираат и инспирираат

Ви треба мотивација или нешто што ќе ви предизвика желба за поголема амбиција, па да може да го издржите работниот ден или да се покажете во најдобро светло?

10-citati-koi-ke-ve-motiviraat-i-inspiriraat-01

Понекогаш и само неколку зборови или една реченица е доволно за да ви ја врати силата, да ве охрабри и да ви даде мотив дека вие можете да успеете.

Ако и ова ви еден од тие безволни денови, можеби некоја едноставна реченица од големите умови ќе ве инспирира и ќе ви го каже токму она што ви треба да го слушнете.

1. Вие сте онакви какви што сте, затоа што такви сакате да бидете. Ако сакате да се промените, веќе ќе бевте почнати со преобразба. – Фред Смит

2. Пред да направите нешто, мора да станете некој. – Гете

3. Може да го убиете генералот на војската, но никако не можете да ја убиете амбицијата на обичниот човек. – Конфучие

4. Ако нешто не ви се допаѓа, променете го. Ако не можете да го промените, поставете се вие поинаку. Само не се жалете. – Маја Ангелоу

5. Оној кој нема храброст на глас да се избори за своите права, не заслужува ниту почит од другите. – Рене Торес

6. Човек без фантазија е човек без крилја. – Мухамед Али

7. Уметноста на љубовта во поширока смисла е уметност на истрајноста. – Алберт Елис

8. Без победа на стравот, храброста не е храброст. – Народна мудрост

9. Вистинскиот тест на карактерот не се гледа кога нешто правиме, туку како се однесуваме кога нешто не знаеме да направиме. – Џон Холт

10. Иако патуваме низ светот за да пронајдеме некоја убавина, мора да ја носиме во себе или никогаш нема да ја најдеме. – Ралф Емерсон.

Би можело да ве интересира:

10 забавни факти за оние кои сакаат да научат нешто ново Следниве факти не се од суштинско значење за вашето образование, но ќе ви се нај...
„Ниту едно добро дело не поминува неказнето“ - Моќни цитати од Оскар Вајлд во кои ќе се пронајде сек... Во текот на неговата долга кариера, познатиот ирски писател од 19-тиот век, пишу...
Кратки инспиративни совети што ќе ви помогнат да ги остварите вашите цели Дали знаете кои се вашите цели и знаете што треба да направите во врск...