Предизвик: Погодете го херојот според цртежот


Предизвик: Погодете го херојот според цртежот

Како деца љубопитноста ни била еден незаменлив дел од секојдневието и секогаш сме сакале да откриваме што се крие зад навидум обичните работи. Денес таа љубопитност останува во форма на решавање на загатки.

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-01.jpg

Понекогаш тие загатки се покажале како лесни, а понекогаш нè мачеле и со часови и едвај сме сакале да откриеме што се крие зад нив.

Ќе успеете да откриете што се крие зад овие загатки?

Погодете го ликот од книгите по само една слика:

1.

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-1.jpg

2.

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-2.jpg

3.

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-3.jpg

4.

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-4.jpg

5.

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-5.jpg

6.

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-6.jpg

7.

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-7.jpg

8.

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-8.jpg

9.

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-9.jpg

10.

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-10.jpg

11.

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-11.jpg

12.

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-12.jpg

13.

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-13.jpg

Успеавте да ги погодите сите ликови?

Ако не, преминете на следната страна...Би можело да ве интересира:

Загатки заради кои нема да имате мир додека не најдете решение Истражувањата многупати докажале дека решавањето загатки и логички задачи е искл...
8 загатки од кои мозокот ќе почне „да бара“ одмор Како на секој друг дел од телото, така и на мозокот му треба тренинг, а со овие ...
6 загатки кои ќе ги решат само генијалци - ќе успеете ли и вие? На мозокот му е потребен тренинг, а овие навидум лесни загатки ќе ви помогнат да...

Спонзорирани линкови:

Најчитани неделава