Ќе го решите овој школски тест за 5-ка без грешка?


Ќе го решите овој школски тест за 5-ка без грешка?

Со толку школски години зад вас, сигурно си рековте „ех, без проблем!“

ke-go-resite-li-ovoj-skolski-test-za-5ka-bez-greska-2-01.jpg

Но, заборавате дека некои од најлесните работи најчесто се забораваат и грешат.

Па, ве предизвикуваме да се вратите во школските денови:

Ќе го решите овој школски тест за 5-ка без грешка?
 1. 1. Кој број следува во низата?
  10
  1
  2
  11
 2. 2. Часовникот покажува 3:15. Колкав е аголот меѓу стрелките за минути и часови?
  90 степени
  45 степени
  0 степени
  180 степени
 3. 3. Кој број доаѓа следен?
  64
  85
  71
 4. 4. Пет пријатели се среќаваат по долго време. Сакаат да се прегрнат секој со секого. Колку прегратки ќе се случат?
  8
  12
  9
  10
 5. 5. Колку двоцифрени броеви има, без да содржат нули?
  79
  82
  81
  83
 6. 6. Резултатот е 1 или 9?
  1
  9
 7. 7. Пробајте да одговорите без дигитрон:
  0
  2016
  1
  2017
 8. 8. За крај, најтешкото. Кој исказ за бројот Пи е погрешен?
  Пи е позитивен број.
  Пи е рационален број.
  Пи е природен број.
  Пи е ирационален број.

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Ќе го погодите ли филмот по само две работи? Многумина од нас имаат барем еден омилен филм кој го гледале илјадници пати и се...
Трик прашање: Колку години има мојот брат? Како ви оди математиката? Дали при пресметките внимавате и на најмалите детали? ...
Дали досега сте ја запознале љубовта на вашиот живот? Дали сè уште сте во потрага по вашата сродна душа или без да знаете е тука некад...