Кој дел од телото ги контролира вашите постапки?
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Кувар/ка 22-03-2019


Кој дел од телото ги контролира вашите постапки?

Телата и потсвеста честопати се преплетуваат, но знаат и да бидат драстично спротивставени.

koj-del-od-teloto-gi-kontrolira-vasite-postapki-001.jpg

Сите ја знаеме ситуацијата во која срцето ни зборува едно, но разумот ни го кажува сосема спротивното.

Па, според едноставни визуелни и секојдневни прашања, лесно може да откриете каков е случајот кај вас, со што одлучувате и што најчесто користите кога треба некако да постапите.

Навлезете малку подлабоко во вашата потсвест:

Кој дел од телото ги контролира вашите постапки?
 1. 1. Гледајте го гифчето неколку секунди. Потоа затворете ги очите. Која боја преовладува?


 2. 2. Глетката ве тера да се чувствувате:
  Мало, неважно
  Моќно
  Исплашено
  Збунето
 3. 3.
  Умот, интелигенцијата
  Насмевката
  Очите
  Искажувањето емоции
 4. 4.


 5. 5. Рацете ви изгледаат како да сакаат да...
  Дофатат некој
  Бараат помош
  Бегаат од нешто
  Танцуваат
 6. 6. Одберете еден збор кој најдобро го опишува движењето:
  Моќ
  Енергија
  Возбуденост
  Страв
 7. 7. Парот на гифчето се обидува да:
  Реши конфликт
  Искаже љубов
  Покаже страст
  Не знам, ништо
 8. 8.


 9. 9. Првата помисла која ви прелетува низ глава кога ја гледате сликата:
  Сакам да сум таму
  Природата е чудесна
  Сигурно е ладно
  Каде е ова?

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Што открива за вас најскокотливиот дел од телото? Која е вашата слаба точка на која никој не смее да ве допре? Сите имаме барем ед...
Тест на личноста: Каква жена сте според четката за коса која ја корист... Секојдневните навики може многу да кажат за вас и вашиот карактер. Па како ...
Тест на женскиот карактер: Какви чевли носите најчесто? „Чевлите се новото огледало на душата“ – сите жени би се сложиле, со оглед на то...