Загатка која ќе ја решат само луѓето со натпросечно IQ: Кој е убиецот, а кој жртвата?


Загатка која ќе ја решат само луѓето со натпросечно IQ: Кој е убиецот, а кој жртвата?

Одговор:

Убиецот е Бил. Жртвата е Џек.

Како детективот дошол до овој заклучок?

Со оглед на тоа што Џон играл тенис ден по убиството, не би можел да го испука куршумот. Знаеме дека убиецот ја скршил ногата 1 недела пред убиството, и нема шанса да зараснала толку брзо.

Алекс не може да биде убиецот бидејќи тој и убиецот се знаеле од детството и живееле во исто маало.

Стив е невин бидејќи го запознал Алекс неколку месеци пред убиството. А, како што знаеме убиецот го знаел Алекс од детството.

Останува дека убиството било извршено од Џек или Бил.

Џек со сигурност е невин, бидејќи пораснал на мал остров, а не во голем град. Затоа останува Бил.

Плус, знаеме дека со сигурност е жив бидејќи го довршува портретот на Стив. Па, Бил е убиецот.

Останува да ја откриеме жртвата.

Детективот Стив знае дека Алекс, кој моментално е на Антарктик,  Џон, кој играл тениски меч по убиството, и Стив, кој позира за Бил, се дефинитивно живи.

Краен резултат: Бил го убил Џек.

zagatka-koja-ke-ja-reshat-samo-lugjeto-so-natprosecno-iq-koj-e-ubiecot-a-koj-zrtvata-08.jpg

М. Д. | ЦрнобелоБи можело да ве интересира:

Тест низ оптичка илузија: Колку сте емотивни? Оптичките илузии се секогаш привлечни бидејќи секој пар очи гледа нешто различно...
Детективска загатка: Која пилула е отровна? Тим детективи имаат задача во која треба да им помогнете. Ставете се во улога на...
Детективска задача која ќе ја решат само луѓето со изострено око за де... Ставете се на миг во кожата на детективите и тестирајте ја вашата логика. Само п...