Видео интервју со Јулијана Апостолоска: Како е да се биде... жена во униформа


Видео интервју со Јулијана Апостолоска: Како е да се биде... жена во униформа

Колку мажите слушаат наредби од жени, како и дали ѝ е жешко во униформата и војничките чизми во лето? Јулијана Апостолоска од АРМ на гости во CRNOBELO.com...

video-intervju-so-julijana-apostoloska-kako-e-da-se-bide-zhena-vo-uniforma-01.JPG

Јулијана Апостолоска е поручник во АРМ и командир на командна батерија во артилерискиот баталјон.

Артилеријата е најголемата огнена сила на нашата држава, па интересно е што една жена е дел од овој род во војската.

Јулијана е скопјанка која поради потребите на службата живее во Прилеп, но прави и многу други жртви во име на професијата што ја сака.

Таа беше гостинка во редакцијата на CRNOBELO.com и ни откри како изгледа еден нејзин работен ден и колку воената дисциплина е важна во секоја сфера од животот.

Погледнете го видео интервјуто со Јулијана Апостолоска:

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Видео интервју со Михаил Караколев: Како е да се биде... пожарникар Како изгледа да се справуваш со бесните огнени јазли и секојдневно да го ризикув...
Видео интервју: 3 минути со... Викторија Лоба Кој ѝ е најхаризматичен маж во светот, за што ќе жали за 30 години од сега и как...
Видео интервју со Марија Танчева: Како е да се биде... техничар за нок... Колку Македонките се грижат за своите нокти, но и колку се заработува од оваа пр...