Најубавиот парк на цвеќињата


Најубавиот парк на цвеќињата

najubaviot-park-na-cvekinjata-povekjeЈапонците се вистински љубители на цвеќињата. Едно од најубавите места каде може да уживате во преубавите градини е паркот на цвеќињата – Ashikagа.


Лоциран е во градот Ashikaga Tochigi во провинцијата Хоншу. Паркот покрива околу 8.2 хектари и е препознатлив по разните видови цветови во сите бои.

Овде е сместено и 100 годишно дрво фуџи, а неговите гранки прават своевиден чадор од виолетови фуџи цветови. Постои и долг тунел од жолти фуџи цвеќиња.

Еве како изгледа овој фантастичен парк:

najubaviot-park-na-cvekinjata-1

najubaviot-park-na-cvekinjata-2

najubaviot-park-na-cvekinjata-3

najubaviot-park-na-cvekinjata-4

najubaviot-park-na-cvekinjata-5

najubaviot-park-na-cvekinjata-6

najubaviot-park-na-cvekinjata-7

najubaviot-park-na-cvekinjata-8

najubaviot-park-na-cvekinjata-9

najubaviot-park-na-cvekinjata-10

najubaviot-park-na-cvekinjata-11

najubaviot-park-na-cvekinjata-12

najubaviot-park-na-cvekinjata-13

najubaviot-park-na-cvekinjata-14

najubaviot-park-na-cvekinjata-15

najubaviot-park-na-cvekinjata-16

 

Би можело да ве интересира:

30 фотки како доказ дека Дубаи е рај на земјата За само 30-тина години, некогашното пусто село се претвори во најбогатиот и најл...
Патување низ прекрасната Португалија преку илиустрации Дали некогаш сте сонувале да ја посетите Португалија, но никогаш не сте имале мо...
Најубавите плоштади во Италија Италијанските плоштади се срцето на секој град и секое селце во Италија. Може да...

Спонзорирани линкови: