Докторка на дежурство кај родилките во Чаир: „По 17 породувања убаво е кога ќе те прашаат дали се чуваш“


Докторка на дежурство кај родилките во Чаир: „По 17 породувања убаво е кога ќе те прашаат дали се чуваш“

doktorka-na-dezhurstvo-kaj-rodilkite-vo-chair-po-17-poroduvanja-ubavo-e-koga-kje-te-prashaat-dali-se-chuvash-01.jpg

Докторка од гинеколошкиот оддел во Чаир објави Фејсбук статус во кој ја искажува благодарноста за визирите кои ги добила за време на дежурство.

Уште еден доказ дека и во Македонија има добри момци и херои и дека тоа се цени:

Чаирско дежурство... 17 породувања.

И кога мислиш дека само дежурната екипа и родилките останале на светов – некој ќе ти се јави и ќе те праша дали се чуваш и пред да почне полицискиот час ќе побрза да ти донесе визири.

И наеднаш светот станал поубаво место за живот!!!

Фала до Ристе, Ненад, Александар и до сите чие име сѐ уште не го знам.

С. С. | Црнобело

Најчитани неделава