Со кои филмови ќе се бори „Медена земја“ за Оскарот?


Со кои филмови ќе се бори „Медена земја“ за Оскарот?

„Медена Земја“ влезе во трката за најпрестижната филмска награда со номинации во две категории - за најдобар документарен филм и најдобар интернационален филм!

so-koi-filmovi-ke-se-bori-medena-zemja-za-oskarot01.jpg

Со ова, пишуваме нова историја - ова е прв македонски филм со две номинации за Оскар.

Кои се останатите номинирани филмови во двете категории со кои „Медена земја“ ќе се натпреварува за статуетката?

Номинирани во категоријата за најдобар документарен филм се:

so-koi-filmovi-ke-se-bori-medena-zemja-za-oskarot-02.jpg

Конкуренцијата во категоријата за најдобар интернационален филм:

so-koi-filmovi-ke-se-bori-medena-zemja-za-oskarot-03.jpg

Е. П. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Зошто филмските постери се толку слични едни со други? Во светот полн со информации и реклами, оригиналниот филмски постер ќе ве натера...
Зошто постарите филмови беа поимагинативни од новите блокбастери? Иако не е тешко да се дојде до ваквиот заклучок, кога речиси секој втор филм се ...
Филмови од вашето детство што ве научија лоши лекции Детските филмови обично треба да промовираат здрави вредности. Можеби уште поваж...