Меморијалниот турнир во мал фудбал Жарко Кузмановски поддржан од Mozzart

Позитивна атмосфера, натпреварувачки дух, полни трибини и многу голови, го одбележаа турнирот во мал фудбал, кој беше одржан во чест на загинатиот бранител Жарко Кузмановски.

memorijalniot-turnir-vo-mal-fudbal-zarko-kuzmanovski-poddrzan-od-mozzart-01.jpg

Турнирoт се одржува за прв пат во спортската сала во Брвеница, со поддршка на компанијата Mozzart.

memorijalniot-turnir-vo-mal-fudbal-zarko-kuzmanovski-poddrzan-od-mozzart-02.jpg

„ За организација на еден ваков турнир секоја помош е добредојдена бидејќи нашата цел е да се подигне нивото на турнирот на повисок степен од сите слични турнири кои се одржуваат во нашата околина а воедно да се организира достоен турнир каков што заслужува Жаре. Овој турнир се одржува за прв пат годинава со намера да стане традиционален и да се организира секоја година. Сакам да им се заблагодарам на Mozzart што го препознаа овој турнир и помогнаа во неговата организација, со надеж дека соработката ќе продолжи и во наредните години”, изјави Наум Кузмановски, член на организациониот одбор.

memorijalniot-turnir-vo-mal-fudbal-zarko-kuzmanovski-poddrzan-od-mozzart-03.jpg

Победници на првиот меморијален турнир во мал фудбал, кој се одржа во чест на Жарко Кузмановски се фудбалерите од Оддел за заштита на определени личности и објекти.

„Задоволство ни е што организаторите на турнирот се обратија кај нас за помош и поддршка за организација на турнирот. Соработката продолжува и натаму, изјави Ивана Стефановска Крстевска од Mozzart.

memorijalniot-turnir-vo-mal-fudbal-zarko-kuzmanovski-poddrzan-od-mozzart-04.jpg

Лидерот во приредување игри на среќа до сега застанал позади голем број турнири во мал фудбал и други различни спортски настани.

Тргнувајки од мислата во здраво тело здрав дух, Mozzart и натаму продолжува да да дава безрезервна поддршка во спортот.

memorijalniot-turnir-vo-mal-fudbal-zarko-kuzmanovski-poddrzan-od-mozzart-05.jpg

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg