Гевгелија престолнина на атлетиката - Mozzart и годинава го поддржа спортскиот настан „NOVEMBER RUN 2023“

Гевгелија минатиот викенд беше вистинска престолнина на атлетиката и домаќин на најголемиот спортски настан во регионот кој беше поддржан од лидерот во приредување игри на среќа.

gevgelija-prestolnina-na-atletikata-mozzart-i-godinava-go-poddrza-sportskiot-nastan-november-run-2023-01.jpg

Компанијата Mozzart и годинава беше еден од спонзорите на третата по ред трка „NOVEMBER RUN 2023“ на која учество земаа 2300 натпреварувачи.

Викендов, Гевгелија беше домаќин на најголемиот атлетски спортски настан во регионот, обединувајќи 2300 натпреварувачи од 14 држави. Особено сме благодарни на компанијата Mozzart која веќе втор пат е наш значаен спонзор и соработник со чија поддршка успеавме да организираме ваков масовен спортски настан”, изјави Игор Коцевски, Претседател на Атлетски Клуб 7ми Ноември Гевгелија.

gevgelija-prestolnina-na-atletikata-mozzart-i-godinava-go-poddrza-sportskiot-nastan-november-run-2023-02.jpg

Главниот настан беше трката на 5 и 10 км, по што следуваа три детски трки, како и тката 'Run Together' за лицата со попреченост.

gevgelija-prestolnina-na-atletikata-mozzart-i-godinava-go-poddrza-sportskiot-nastan-november-run-2023-03.jpg

 „Mozzart застана зад уште еден голем спортски настан. Ни преставува чест и задоволство што до нас се почесто стигнуваат барања за помош и поддршка на вакви големи манифестации. Ова е втора година по ред како нашата компанија даде зелено светло и помогна во организацијата на настанот. Се надеваме дека соработката ќе продолжи и во иднина, изјави Ивана Стефановска Крстевска од Mozzart.

gevgelija-prestolnina-na-atletikata-mozzart-i-godinava-go-poddrza-sportskiot-nastan-november-run-2023-04.jpg

Бројот на спортски настани, поддржани од лидерот во приредување игри на среќа се повеќе расте. Само годинава  Mozzart застана зад 15 вакви и слични настани. Помошта и поддршката продолжува и натаму, а се со цел развој на спортот и спортскиот дух. 

gevgelija-prestolnina-na-atletikata-mozzart-i-godinava-go-poddrza-sportskiot-nastan-november-run-2023-05.jpg

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg