#НаправиМесто за добри вести: Да шириме дигитален оптимизам

„Сите живи суштества се раѓаат со инстинкт за преживување. Пајаците, за да преживеат, ткаат мрежи. Луѓето, за да преживеат, ткаат приказни. За нас нема ништо поважно од овие приказни. Тие се сржта на нашиот живот, ‘рбетот на нашиот идентитет“ – еден од најпознатите цитати на Горан Стефановски преведен на сите европски јазици.

napravimesto-za-dobri-vesti-da-shirime-digitalen-optimizam-04.jpg

И навистина е така. На нашиот портал секојдневно веќе 16 години ткаеме приказни и искуства вредни за споделување.

Поттикнати од пораката на новата иницијатива на Македонски Телеком „Да направиме место за вистински да се поврземе“ којашто поттикнува отвореност и меѓусебно разбирање,  за што говореше и Горан Стефановски во своите дела,, редакцијата на CRNOBELO.com ќе направи повеќе место за добри вести и приказни кои инспирираат.

napravimesto-za-dobri-vesti-da-shirime-digitalen-optimizam-01.jpg

Ќе направиме место да пренесеме позитивни приказни кои ги ткаат луѓето околу нас, луѓето од нашето секојдневие и во светот и така ќе придонесеме да се шири дигитален оптимизам. 

#НаправиМесто за добри вести!

Поттикнати од пораката на новата иницијатива на Македонски Телеком „Да направиме место за вистински да се поврземе“, којашто поттикнува отвореност и меѓусебно разбирање, за што говореше и Горан Стефановски, редакцијата на CRNOBELO.com ќе направи повеќе место за добри вести и приказни кои инспирираат.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg