Новите функции со вештачка интелигенција од серијата Galaxy S24 отсега и кај други Galaxy телефони

Во денешниот свет каде брзината, ефикасноста и флексибилноста се клучни, мобилната вештачка интелигенција повеќе не е само мода, туку клучна алатка што ја трансформира нашата работна средина. Како наш моќен придружник, оваа технологија ги внесува иновациите во нашето секојдневие, менувајќи го начинот на кој ја извршуваме нашата работа, продуктивноста и мултитаскингот кој сите го практикуваме.

novite-funkcii-so-veshtachka-inteligencija-od-serijata-galaxy-s24-otsega-i-kaj-drugi-galaxy-telefoni-01.jpg

Со низа напредни функции за вештачка интелигенција (Galaxy AI*), серијата Galaxy S24 не само што ја дефинира иднината на паметните телефони, туку и начинот на кој комуницираме со светот околу нас. Со новите Galaxy S24, Galaxy S24+ и Galaxy S24 Ultra, навлеговме во нова ера на мобилно искуство со вештачка интелигенција, поставувајќи нови стандарди за подобрување на секојдневниот живот, зголемување на продуктивноста и изразување на неспоредлива креативност.

Кои се ВИ функции на уредите од серијата Galaxy S24 за кои сите зборуваат?

Со функцијата Помош за транскрипција (Interpreter), која може да ја користите дури и без интернет, се овозможува разговорот со соговорникот до вас веднаш да биде преведен и прикажан на поделен екран на кој транскрипцијата ја читате и двајцата во реално време. Тука е и функцијата Помош за разговор (Chat Assist) која може да ја усоврши пишаната комуникација да звучи љубезно или зависно од намерата, може да биде и кратка фраза. Функцијата Помош за белешки (Note Assist) овозможува креирање на резимеа форматирање на минути. Овие алатки ја прават секојдневната работа поефикасна и заштедуваат драгоцено време.

novite-funkcii-so-veshtachka-inteligencija-od-serijata-galaxy-s24-otsega-i-kaj-drugi-galaxy-telefoni-02.jpg

Но, она што можеби највеќе ги восхити верните корисници на Samsung и глобалната публика е новиот извонреден начин на пребарување. Функцијата Пребарување со заокружување (Circle to search) им овозможува на корисниците брзо да најдат информации за било што што гледаат на екранот, без разлика дали е тоа објект на слика, личност во видео, предмети во портрет и слично, и тоа со едноставно притискање и држење на копчето за почеток и гестови на екранот (заокружување). Овој новитет, овозможен од најпознатиот Google пребарувач, претставува пионерски чекор во интуитивното пребарување, отворајќи ја вратата за нови димензии на истражување и поврзување со дигиталниот свет.

novite-funkcii-so-veshtachka-inteligencija-od-serijata-galaxy-s24-otsega-i-kaj-drugi-galaxy-telefoni-03.jpg

И системот од камери поддржан од фантастични функции со вештачка интелигенција

Функциите на системот на камери на уредите Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ и Galaxy S24 ги остваруваат соништата за фотографии и снимки доведени скоро до совршенство. Иновативната технологија за вештачка интелигенција им овозможува на корисниците да користат генеративно уредување (Generative Edit) за да ги трансформираат и подобрат своите фотографии, да создаваат совршени композиции, па дури и да ги пополнат рабовите на заоблените слики. Ова носи сосема нова димензија на креативност и персонализација.

Galaxy S24 и S24+ доаѓаат со селфи камера од 12 MP и тројна задна камера што ја сочинуваат широкоаголна камера од 50 MP со 2х зум со оптички квалитет, ултраширока камера од 12 MP и камера од 10 MP со 3x оптички зум. Со режимот на портрет со 2х и 3х зум ќе можете да снимате динамични крупни кадри. Новата функција ProVisual engine, која ја користи моќта на AI зумирањето, ги подобрува деталите и боите за чисти и живописни слики со висока резолуција, дури и на растојанија за дигитален зум.

novite-funkcii-so-veshtachka-inteligencija-od-serijata-galaxy-s24-otsega-i-kaj-drugi-galaxy-telefoni-04.jpg

Како што беше и очкувано, Galaxy S24 Ultra повторно со новитети ги плени сите љубители на фотографијата. Со воведување на новиот систем Quad Tele со нова оптика се овозможува до стократно дигитално зумирање што резултира со исклучително јасни снимки од која било далечина. Функцијата Nightography го носи ноќното фотографирање на следното ниво, со поголема густина на пиксели и пошироки агли на оптичкиот стабилизатор на слика (OIS) што го намалува заматувањето и го подобрува квалитетот на сликата во услови на слаба осветленост.

novite-funkcii-so-veshtachka-inteligencija-od-serijata-galaxy-s24-otsega-i-kaj-drugi-galaxy-telefoni-05.jpg

ВИ функциите на Galaxy AI сега и на други модели на Galaxy телефони!

Како одлична вест од Samsung ни пристигна информацијата дека благодарение на ажурирањето на One UI 6.1, функциите напојувани од вештачката интелигенција, освен во најновата серија Galaxy S24, сега се достапни и на други модели на Galaxy телефони како серијата Galaxy S23, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold5, Galaxy Z Flip5 и Galaxy Tab S9. И дополнително, во тек е промотивна понуда со извонредни подароци за сите клиенти кои ќе купат Galaxy S24, Galaxy Z Flip5, Galaxy S23 или Galaxy S23 FE, ќе добијат на подарок фитнес нараквица Galaxy Fit3 и безжични слушалки Galaxy Buds FE. За секој пак купен Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ или Galaxy Z Fold5, добивате подарок пакет Tab A9 4/64 Wi-Fi, Galaxy Fit3 и Galaxy Buds FE. Побрзајте, бидејќи акцијата трае до 04.05.24 или до истрошување на залихите за подароци. Повеќе за промоцијата прочитајте тука.

*Функциите на Galaxy AI ќе бидат достапни бесплатно барем до крајот на 2025 година на поддржаните уреди Samsung Galaxy.

novite-funkcii-so-veshtachka-inteligencija-od-serijata-galaxy-s24-otsega-i-kaj-drugi-galaxy-telefoni-06.jpg

Повеќе за новите модели од серијата Galaxy S24 прочитајте на линковите ТУКА и ТУКА.

novite-funkcii-so-veshtachka-inteligencija-od-serijata-galaxy-s24-otsega-i-kaj-drugi-galaxy-telefoni-07.jpg

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg