Квиз: Општи прашања од сите области – колку ќе одговорите точно?


Квиз: Општи прашања од сите области – колку ќе одговорите точно?

Дали ве интересираат историјата, музиката, хемијата и скоро секоја друга област? Дали сметате дека ги знаете барем основните нешта од овие области? Тогаш обидете се да го решите овој квиз.

Untitled-1.jpg

Квизот го сочинуваат прашања од природните и општествените науки, кинематографијата, па дури и кулинарството, а ако сте личност која се интересира за сè, без проблем ќе ги погодите точните одговори.

Општи прашања од сите области – колку ќе одговорите точно?
 1. 1.
  Вулкански ерупции
  Движењето на тектонските плочи
  Одрони
 2. 2.
  1929
  1958
  1990
 3. 3.
  До
  Фа
  Ла
 4. 4.
  Cu
  B
  Mg
 5. 5.
  97
  100
  116
 6. 6.
  Сусам
  Наут
  Леќа
 7. 7.
  Оскар Вајлд
  Херман Хесе
  Едгар Алан По
 8. 8.
  2
  8
  12
 9. 9.
  Коагулација
  Имунизација
  Мутација
 10. 10.
  Протон
  Електрон
  Неутрон

Спирова С. | Црнобело / Фото: depositphotos

Би можело да ве интересира:

Квиз: Дали логиката ви е силна страна? Колку загатки ќе успеете да погодите точно? Логиката ви е силна страна ако ниту ...
Квиз: Колку добро ја познавате нашата татковина? Историски факти, географски поими, секојдневни, но важни работи - колку добро ја...
Квиз: Дали важите за човек со широки општи познавања во друштвото? Дали можете да се впуштите во разговор на разни теми кога сте во секое друштво и...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg