Квиз: Колку добро ги знаете стиховите на најголемите македонски музички хитови?


Квиз: Колку добро ги знаете стиховите на најголемите македонски музички хитови?

Дали ја сакате македонската забавна музика и со задоволство ги пеете најголемите хитови на цел глас, или повеќе ве интересираат странски изведувачи?

kviz-kolku-dobro-gi-znaete-stihovite-na-najgolemite-makedonski-muzichki-hitovi-01 (2).jpg

Дури и да не ви се допаѓа македонската забавна музика, сигурно сте слушнале дел од нашите најголеми музички хитови. Веројатно знаете и понекој македонски рефрен.

А, можеби сте огромен фан на македонската музика, па напамет ги знаете текстовите на сите големи хитови. Ако спаѓате овде, тогаш сигурно ќе ви се допадне овој квиз.

Во продолжение следат строфи од некои од најголемите македонски музички хитови, а вашата задача е да ги довршите.

Колку добро ги знаете стиховите на најголемите македонски музички хитови?
 1. 1. Признавам – Маријана и Росана
  Му доаѓа да заплаче, и нему како мене
  Му доаѓа да полуди, и нему како мене
  Да застане сред улица и до небо да викне
 2. 2. Ти си тој – Лидија Кочовска
  Те најдов тебе љубов моја, сигурна сум дека ти си тој
  Сè ќе направам да те зачувам
  Влегов без никаков грев во твојот свет
 3. 3. Ноќна кралица – Ерзана
  А си ти тој што ноќва храбро царува
  Овој ритам ме излудува, горам, ме опива до крај
  Излудувам во душава но не, не се предавам
 4. 4. Косоока – Дарио и Миг 21
  Дали јас и ти сме биле баш во таков круг
  Дека има живот некој друг
  Дали горе има нешто или лажеш
 5. 5. Нинанајна – Елена Ристеска
  Никогаш не си бил за мене
  Ти веќе не си за мене
  Веќе не ми требаш мене
 6. 6. Црно Тиквешко – Владо Јаневски
  А кому ли она вечерва нуди усни место вечера
  Како ми е само јас си знам, дајте вино да му признаам
  Ајде, дечко, уште литар дај, божја крв од нејзиниот крај
 7. 7. Свирете ја „Зајди, зајди“ – Олгица Христовска
  Ќе ме натажи
  Ќе ме покори
  Ќе ме полуди
 8. 8. Седмо небо – Врчак и Тамара
  Без тебе не живеам, а со тебе на седмо небо заспивам
  Знам без тебе умирам, а со тебе на седмо небо заспивам
  Без тебе само умирам, а со тебе на седмо небо заспивам
 9. 9. Знаеш колку вредам – Каролина Гочева
  Ме губиш ти засекогаш
  Си одам јас засекогаш
  Збогум засекогаш
 10. 10. Обои ме – Калиопи
  Обои среќа, во една темнозелена што не гасне
  Обои љубов и со неа допри ги најслабите
  Обои жолто и вечно нека мириса на јасминов цвет
 11. 11. Тажна љубов, среќна песна – Тамара
  Баш тој ден ќе ме сакаш и проколнуваш
  Еден ден ќе ме сакаш и проколнуваш
  Секој ден ќе ме сакаш и проколнуваш
 12. 12. Тајно моја – Тоше Проески
  А во душа светат фенери
  Сега кога пораснав сфатив што си ти
  Да ти пеам под пенџери

Спирова С. | Црнобело / Фото: depositphotos

Би можело да ве интересира:

Квиз: Колку всушност знаете за технологијата што ја користите секојдневно? Денес компјутерите и смартфоните се сеприсутни – ги користиме за работа, ги кори...
Квиз: Дали логиката ви е силна страна? Колку загатки ќе успеете да погодите точно? Логиката ви е силна страна ако ниту ...
Квиз: Колку добро ја познавате нашата татковина? Историски факти, географски поими, секојдневни, но важни работи - колку добро ја...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg