Ако животот е игра, ова се правилата


Ако животот е игра, ова се правилата

Животот е најскапоцениот подарок кој сме го добиле некогаш. Но, постојат правила по кои треба да играте.

ako-zivotot-e-igra-ova-se-pravilata-001.jpg

Ако животот го гледаме како еден вид на игра тогаш ова се правилата кои треба да ги знаете:

1. Ви подариле тело. Можете да го сакате или да го мразите, но ќе биде ваше целиот живот.

2. Ќе учите лекции. Запишани сте во неофицијално училиште кое се вика Живот. Секојдневно имате прилика да учите одредена лекција. Може да ви се допаѓаат или да ги сметате за неважни и глупави.

3. Не постојат грешки, постојат само лекции. Растењето е процес на пробување и грешки – експериментирање. Неуспешните експерименти се исто така дел од процесот, исто како и успешните.

4. Лекцијата се повторува додека не се научи. Лекцијата ви се нуди во различни облици се додека не ја научите. Само кога ќе ја научите може да преминете на следната.

5. Учењето никогаш не престанува. Не постои период од животот кој нема своја лекција. Ако сте живи, тоа значи дека се уште постојат лекции кои треба да ги научите.

6. „Таму“ не е подобро од „овде“. Кога вашето „таму“ ќе постане ваше „овде“, тогаш едноставно ќе ви се појави некое друго „таму“ кое повторно ќе изгледа подобро од „овде“.

7. Другите луѓе се огледало на вас самите. Не можете да сакате или мразите нешто кај другите личности, а да тоа не е нешто што го сакате или мразите кај себе си.

8. Исклучиво од вас зависи каков живот ќе водите. Ги поседувате сите способности и особини кои вам ви се потребни. Од вас зависи како ќе ги употребите. Изборот е секогаш ваш.

9. Решението е во вас. Одговорите на животните прашања лежат во вас. Се што треба да правите е да гледате, слушате и да верувате.

10. Сето ова ќе го заборавите.

Би можело да ве интересира:

„Годините носат слобода": 7 вредни животни лекции од Глен Клоус Глен Клоус е една од најценетите актерки на нашето време. Родена е на 19 март, 1...
10 забавни факти за оние кои сакаат да научат нешто ново Следниве факти не се од суштинско значење за вашето образование, но ќе ви се нај...
Не можете да кивнете додека спиете: 14 факти за сите кои сакаат да научат нешто ново Постојат толку многу нешта што можете да ги научите за светот околу нас, а одвре...