12 комплекси од кои жените треба (веднаш) да се ослободат

Паника „Немажена сум и немам деца на 30 години“.... Кој рече дека има правила кога да стапите во брак и да имате деца? Па, Хали Бери првото дете го роди на 41 година, а второто на 47 (нормално, доколку здравјето ви дозволува). И стоп за стереотипот дека царскиот рез не е вистинско породување.

12-kompleksi-od-koi-zhenite-vednash-treba-da-se-oslobodat-01.jpg

Жените се оптоваруваат со многу работи и тоа од обликот на носот до мислата дека се престари за да направат одредена работа во животот.

Но, на тоа треба да се стави точка веднаш.

Секоја жена е уникатна приказна, а нејзиниот живот е нејзина работа. Навистина нема потреба од комплекси. Самодоверба и ведрина и светот е наш.

Комплекси од кои жените треба да се ослободат:

„Нетипичен“ физички изглед

Ова е 21-ви век и мора да ги надминеме стереотипите, кој вели дека носот или усните треба да изгледаат на одреден начин?

12-kompleksi-od-koi-zhenite-vednash-treba-da-se-oslobodat-02.jpg

Мислата „Јас сум престара за тоа“

Никогаш не е доцна ниту за учење да скијате, ниту за промена на професијата. Има жени кои станале модели на пример и на 60 години.

12-kompleksi-od-koi-zhenite-vednash-treba-da-se-oslobodat-03.jpg

Паника „Немажена сум и немам деца на 30 години“

Кој рече дека има правила кога да стапите во брак и да имате деца? Па, Хали Бери првото дете го роди на 41 година, а второто на 47.

12-kompleksi-od-koi-zhenite-vednash-treba-da-se-oslobodat-04.jpg

Црвена коса

Изненадувачки, но многу девојчиња се исмевани на училиште поради црвената коса, а всушност токму таква уникатност му е потребна на овој свет.

12-kompleksi-od-koi-zhenite-vednash-treba-da-se-oslobodat-05.jpg

Витилиго и други кожни заболувања

Ваквите состојби понекогаш предизвикуваат несигурност кај жените, а всушност ги прават уникатни и им даваат посебен шарм.

12-kompleksi-od-koi-zhenite-vednash-treba-da-se-oslobodat-06.jpg

„Несовршена“ домаќинка

Често жените се преоптоваруваат со обврски од типот готвење, чистење, пречекување гости и забораваат дека е сосема во ред да побараат помош и да не биде сè совршено секогаш.

12-kompleksi-od-koi-zhenite-vednash-treba-da-se-oslobodat-07.jpg

Уште 6 комплекси на следната страна...



Би можело да ве интересира:

10 инспиративни жени кои родителите ги изгласаа како посакувани идоли на своите ќерки Ема Вотсон, Мишел Обама и Марија Кири се дел од инспиративните жени кои се доказ...
Крпење чорапи, штиркање - Работи кои сите домаќинки во Југославија ги правеле, а денес не ни паѓаат ... Вриеле облека на шпорет, штиркале, крпеле чорапи... Дали вашите мајки или баби п...
Самоубиство, предозирање, убиство: Деца генијалци чии животи завршиле трагично Програмерскиот гениј Арон Шварц изврши самоубиство на само 26 години, додека ист...
Девојчињата ги мажат на 13 години, жените немаат никакви права - Бизарните обичаи на народот Масаи Жените во ова племе служат за градење куќи и одгледување деца и стока, кога не с...
Жените се грижат за парите, си го тетовираат лицето: Факти за племето Рабари од Индија Жените во ова племе го имаат главниот збор што се однесува до финасиите. Мажите ...
Застарени (женски) навики што ги научивме од мајките и бабите и треба да ги заборавиме Треба да носиме градник по дома, срамно е мажите да купат влошки за жените и мор...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg