Сите добиваат различен број: Колку стапчиња ќе преброите вие?
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк


Сите добиваат различен број: Колку стапчиња ќе преброите вие?

Оптичката илузија со стапчиња е уште една загатка која ќе го збуни вашиот мозок. Задачата е да преброите колку ги има на сликата...

opticka-iluzija-so-lostovi-koja-kompletno-kje-go-zbuni-vasiot-mozok-01

Добро погледнете ја фотографијата на која се наоѓаат правоаголни лостови. Бројте ги лостовите од почеток и ќе откриете дека се 8, но ако ги бројте од крај ќе дојдат 7.

Кога малку подобро ќе ги погледнете краевите ќе видете од десната страна на сликата дека нешто не е во ред и дека лостовите не се потполни.

Првите 5 лостови (кога броите од врвот на фотографијата) се потполни т.е. создаваат облик на правоаголник, но нештата потоа стануваат збунувачки.

Точниот одговор? Преминете на следната страна...Би можело да ве интересира:

Загатка за мудри луѓе Колку брзо мозокот ви смислува креативни решенија? Тестирајте се! Што мислите ко...
Оптичка илузија што ќе си поигра со вашиот мозок Внимателно загледајте се во фотографијата... Дали гледате движење? Таа вирално с...
Кој е вашиот најголем страв и што открива тоа за вас? Вашиот најдлабок и најмрачен страв открива по нешто ново за вашиот карактер. ...