Детективска задача: Кое дете е виновно за хаосот?

Колку се силни вашите моќи на забележување детали? Ако треба да откриете кој е виновникот, ќе успеете или децата ќе ве измамат?

koe-dete-e-vinovno-za-haosot-1.jpg 

Погледнете ја илустрираната сцена и обидете се да откриете кое од децата е виновно.

Дали ќе потпаднете на нивните замки или сепак лесно ќе откриете кој е одговорен за хаосот?

koe-dete-e-vinovno-za-haosot-01.jpg

Одговорот е на следната страница...Би можело да ве интересира:

Предизвик кој ќе го решат точно само умните глави: Колку дупки има маицата? Оваа задача на прв поглед изгледа едноставно, но најверојатно ќе направи да погр...
Визуелен предизвик: Колку предмети можете да изброите на фотографијата? На фотографијата пред вас има неколку предмети. Тие се поставени еден врз друг, ...
Визуелна загатка: Кој подарок не ѝ се допаѓа на Наташа? Дали лесно забележувате детали или не? Погледнете ја оваа илустрација и откријте...
Тест на кој повеќето ќе паднат: Колку чкорчиња има на илустрацијата? Навидум изгледа лесно, но многумина даваат грешен одговор – ќе го погодите ли ви...
Визуелна загатка: Пронајдете ја различната мачка за 5 секунди Оваа загатка за 5 секунди ќе ја решат само оние кои имаат добра моќ на забележув...
Визуелен предизвик за најупорните: Која коцка е со грешка? Предизвик што точно ќе го решат само најупорните, оние со моќ за забележување де...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg