Квиз: Дали сте биле разгалено дете?


Квиз: Дали сте биле разгалено дете?

Некои родители со намера ги разгалуваат своите деца уште додека се мали и им ги овозможуваат сите можни задоволства што ќе ги посакаат.

kviz-dali-ste-bile-razgaleno-dete-01.jpg

Или пак, доколку тие не го прават тоа, оваа задача им припаѓа на баба и дедо.

Дали и вие припаѓате во некоја од овие групи или пак, вашите родители ве учеа да станете независна личност?

Направете го квизот и проверете:

Дали сте биле разгалено дете?
 1. 1.
  Шминки, електронски уреди, играчки на батерии
  Обични играчки и облека
  Секако, пари кои родителите „ми ги чуваа“
 2. 2.

 3. 3.
  Нормално, нема компјутер една недела.
  Најголемата казна - нема излегување.
  Каква казна, па родителите ме сакаа.
 4. 4.
  Одев кај баба ми и дедо ми.
  Седев дома со дадилка или некој од нив остануваше.
  Секаде одев со нив, макар и да спијам на две столчиња.
 5. 5.
  Ми даваа по 100 денари и шетавме цел ден со друштво.
  Имав голем џепарлак и секогаш излегував на кул места.
  Морав да сработам нешто за да си „заработам“ за излегување.
 6. 6.
  Го користев како плус време за учење и читање книги.
  Одев на балет, музички часови, гимнастика.
  Играв спорт со пријателите и понекогаш помагав дома.
 7. 7.
  Добив веднаш и автомобил, зошто земав дозвола?
  Го возев заедничкиот автомобил и го делевме трошокот.
  Уште немам положено.

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Дали имате влакна на јазикот? Дали некогаш сте се соочиле со хотелска соба која не е како на фотките на интерн...
Квиз: Која боја ве опишува во пролет? Сите ја сакаат пролетта, но секој ја доживува оваа сезона на различен начин. ...
Квиз: Која е вашата работа од соништата? Кога бевме мали, сите сакавме да станеме доктори, наставници, астронаути, пејачи...