Вирална загатка: Кој воз се движи во погрешна насока?


Вирална загатка: Кој воз се движи во погрешна насока?

Луѓето сакаат да се предизвикуваат себеси со сите вирални загатки кои им го „мачат“ мозокот.

viralna-zagatka-koj-voz-se-dvizhi-vo-pogreshna-nasoka-01.jpg

Новата загатка е создадена од Heathrow Express, а се работи за илустрација на која има 27 различни возови кои возат кон запад.

Но, само еден од нив се движи во погрешна насока. Сликата можеби ќе ви го „замати“ умот, но ако погледнете подобро, ќе можете да го забележите возот.

Еден од возовите на сликата, се движи во погрешна насока – погледнете добро, гледате ли кој е?

viralna-zagatka-koj-voz-se-dvizhi-vo-pogreshna-nasoka-02.jpg

Ви даваме уште една шанса, со мала помош: возот е во виолетово-бела боја, фокусирајте се на централниот дел на сликата.

viralna-zagatka-koj-voz-se-dvizhi-vo-pogreshna-nasoka-03.jpg

Ако не успеавте да го најдете, преминете на следната страна...Би можело да ве интересира:

Загатки заради кои нема да имате мир додека не најдете решение Истражувањата многупати докажале дека решавањето загатки и логички задачи е искл...
Квиз: Ако животот ви беше претворен во книга, каков наслов ќе имаше? Дали некогаш сте помислиле сите ваши животни искуства и случувања, совети и лекц...
Загатки за оние со развиена логика: Ќе успеете ли да ги решите за 10 с... Ако сте од оние кои мислат дека сите проблеми на светот имаат логично објаснувањ...