Логичка загатка: Како Борко да ја мине реката најбезбедно?
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Референт 24-04-2019
Возач 24-04-2019
Монтажер 24-04-2019


Логичка загатка: Како Борко да ја мине реката најбезбедно?

Борко има еден чамец што може да поднесе мал товар и големо „друштво“. Помогнете му со креативна идеја!

logichka-zagatka-kako-borko-da-ja-mine-rekata-najbezbedno-01.jpg

Борко има еден лав, едно јагне и еден стог сено. Тој сака да ја помине реката, но има само еден мал чамец на располагање, кој може да ја издржи само неговата тежина и на уште еден предмет/животно едновремено.

Исто така, Борко мора да внимава лавот да не го изеде јагнето, а јагнето да не го изеде сеното.

Прашање:

Како Борко да ја премине реката и безбедно да ги пренесе лавот, јагнето и стогот сено?

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Логичка загатка: Како Перо да избега од затвор? Миговите до извршување на смртната казна му се одбројуваат, а Перо е невин и оча...
Загатка: Пронајдете го ќесето со пари помеѓу подароците Само најупорните ќе успеат да ја решат оваа загатка. Не откажувајте се брзо, сам...
Загатка која не им е проблем на децата, но со која возрасните ќе се по... Оваа интересна загатка за деца е објавена поодамна, но сè уште може да се најде ...