„Зезната“ математика: Пресметајте напамет - кој е резултатот?
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк


„Зезната“ математика: Пресметајте напамет - кој е резултатот?

Ова треба да го направите без дигитрон и запишување на лист. Пресметувајте напамет.

zeznata-matematika-presmetuvajte-napamet-koj-e-rezultatot-01.jpg

Земете 1.000 и додадете 40. Сега додадете уште 1.000.

Сега додадете 30. Додадете повторно 1.000.

Сега додадете 20. А сега додадете уште 1.000. Сега додадете 10.

Колку е тоа вкупно?

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Забавна математика: Колку јаболка има сестрата? Бројки и математика? Дали тоа ви носи лоши спомени од школските денови или пак б...
Квиз: Со кој родител имате подлабока поврзаност? Сакале ние да признаеме или не, никогаш со никого не сме подеднакво блиски. Исто...