Квиз: Ќе препознаете ли кои актери недостасуваат во овие филмски сцени?


Квиз: Ќе препознаете ли кои актери недостасуваат во овие филмски сцени?

Некои филмови ни оставиле толкав впечаток, што и после неколку децении, можеме да ги препознаеме само по една сцена. Но, колку добро ги знаете актерите од култните филмови?

test-film-01.jpg

Ако сте вистински филмоман, тогаш без проблем ќе го решите овој тест.

Во продолжение се претставени сцени од неколку култни филмови, каде што еден од ликовите е „избришан“, а ваша задача е да погодите кој актер го глуми.

Кликнете на секоја фотографија за точниот одговор.

Ќе препознаете ли кои актери недостасуваат во овие филмски сцени?
 1. 1. Кој го игра Дон Вито Корлеоне во The Godfather?
  Кликни за одговорот
 2. 2. Кој ја игра Миа Волис во Pulp Fiction?
  Кликни за одговорот
 3. 3. Кој го игра Рендал МекМарфи во One Flew Over the Cuckoo’s Nest?
  Кликни за одговорот
 4. 4. Кој го игра Ханибал Лектор во The Silence of the Lambs?
  Кликни за одговорот
 5. 5. Кој го игра Форест Гамп во Forrest Gump?
  Кликни за одговорот
 6. 6. Кој го игра Тревис Бикл во Taxi Driver?
  Кликни за одговорот
 7. 7. Кој го игра Џокерот во Joker?
  Кликни за одговорот
 8. 8. Кој го игра Нео во трилогијата Matrix?
  Кликни за одговорот
 9. 9. Кој го игра Дени Зуко во Grease?
  Кликни за одговорот
 10. 10. Кој го игра Максимо во Gladiator?
  Кликни за одговорот
 11. 11. Кој ја игра Вивијан Ворд во Pretty Woman?
  Кликни за одговорот
 12. 12. Кој го игра Џек Досон во Titanic?
  Кликни за одговорот
 

Спирова С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Колку долго ќе патувате до Марс, ако се движите со брзина на светлината? Денес имаме малку невообичаено, но секако интересно, прашање. Ќе ви треба малку ...
Колку факти знаете за животинскиот свет? Светот содржи отприлика 8.7 милиони животински видови, па не е ни чудно што сè у...
Тест за очите: Можете да го видите она што е невидливо? Колку ви е добар видот? Колку брзо и прецизно можете да забележите слабо видливи...

Најчитани неделава