Математички предизвик: Како може резултатот да биде 30?


Математички предизвик: Како може резултатот да биде 30?

Во последно време многу лесно луѓето се „навлекуваат“ на математички задачи кои на прв поглед делуваат тешки и невозможни, а во суштина само треба да размислувате логички, наместо математички.

matematicki-predizvik-kako-29-minus-1-moze-da-bide-30-1.jpg

Таква е и оваа, каде се тврди дека 29 – 1 = 30.

Како е можно?

Добро размислете, не брзајте и „излезете надвор од кутијата“ со начинот на размислување.

Ако или кога ќе се откажете, кликнете на следната страна...Би можело да ве интересира:

Логички задачи за кои ќе мора да го помачите мозокот За да го развиете креативното размислување, многу психолози советуваат да решава...
Логички задачи за чие решение ќе треба да го помачите мозокот Одвреме-навреме е одлично на мозокот да му нудите по неколку логички задачи со ш...
Лесно трик математичко прашање Дали сте вљубеници во благите работи? Внимавајте тоа да не ве деконцентрира при ...