10 имиња за „летните деца“ инспирирани од морето


10 имиња за „летните деца“ инспирирани од морето

При бирањето на името на детето, секој родител тргнува од работи кои ги обожава.

10-iminja-za-letnite-deca-inspirirani-od-moreto-001.jpg

Па така, од љубовта кон летото, морето и плажите, низ светот актуелизирани се следниве 10 летни имиња за момчиња и девојчиња:

1. Адриана – од илирскиот збор адур кој значи море и вода.

2. Дариа – море на персиски јазик.

3. Дорида – морска нимфа од грчката митологија.

4. Каилани – хавајско име, со значење море и небо.

5. Корделиа – женско име со значење морско богатство.

10-iminja-za-letnite-deca-inspirirani-od-moreto-3.jpg

6. Марис – морско или од море на латински.

7. Адриан – повторно од илирскиот збор адур, кој означува море и вода.

8. Лир – ирскиот бог на морето.

9. Гал – име со хебрејско потекло, во превод бран.

10. Хали – име со грчко потекло, кое повторно означува море.

10-iminja-za-letnite-deca-inspirirani-od-moreto-2.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

55 мали и значајни лекции на кои ќе ја научам мојата ќерка Како да се нашминка, како да се чувствува самоуверено, да ја бара убавината во ж...
6 работи кои повеќе му штетат на вашето дете од што му прават добро Секој родител се обидува да го одгледа детето правилно, но тоа навистина може да...
Кои работи не вреди да ги купувате пред бебето да се роди? Многу парови кои очекуваат дете имаат навика да изнакупуваат сè и сешто уште пре...