На гости кај Соња: Шик и автентичен стан во Скопје со смела комбинација на црна боја и дабово дрво

„Архитектот за уредување на нашиот дом сум лично јас, за мебелот беше задолжен татко ми, за изведувањето на техничките работи и техники на ѕидови беа задолжени сопругот и татко му. Така што целиот дом има посебна емотивна вредност за нас како семејство, затоа што комплетно го уредивме ние самите“, раскажува 32-годишната Соња Тодорова од Скопје.

na-gosti-kaj-sonja-shik-i-avtentichen-stan-vo-skopje-so-smela-kombinacija-na-crna-boja-i-dabovo-drvo-01.jpg

Соња Тодорова (32) магистер по економски науки (маркетинг/менаџмент), основач на маркетинг и ПР агенција, живеe со својот сопруг во навистина шик и автентичен стан во Скопје. Парот го очекува своето прво дете.

За CRNOBELO.com таа открива детали за уредувањето на нејзиниот дом:

„Со оглед на тоа дека моето семејство повеќе од 35 години е во индустријата за мебел, целиот мој живот, покрај семејниот бизнис имав можност да посетувам саеми за мебел и да бидам вклучена во работата на моето семејство. Од мајка ми ја имам наследено креативноста, па така сакам да експериментирам во смели комбинации со вкусно комбинирање на стилови кои ќе имаат шик и автентичен ефект.

na-gosti-kaj-sonja-shik-i-avtentichen-stan-vo-skopje-so-smela-kombinacija-na-crna-boja-i-dabovo-drvo-10.jpg

Како со мојот личен стил на облекување така и со домот, сакав да креирам катче кое естетски ќе ги задоволува моите критериуми, а истовремено ќе се карактеризира со удобност и функционалност.

na-gosti-kaj-sonja-shik-i-avtentichen-stan-vo-skopje-so-smela-kombinacija-na-crna-boja-i-dabovo-drvo-02.JPG

Деталите ми се посебно важни за ефектност и уникатност во еден дом и сметам дека тие креираат еден вид печат во секоја просторија.

na-gosti-kaj-sonja-shik-i-avtentichen-stan-vo-skopje-so-smela-kombinacija-na-crna-boja-i-dabovo-drvo-15.jpg

Архитектот за уредување на нашиот дом сум лично јас, за мебелот беше задолжен татко ми, за изведувањето на техничките работи и техники на ѕидови беа задолжени сопругот и татко му. Така што целиот дом има посебна емотивна вредност за нас како семејство, затоа што комплетно го уредивме ние самите.

na-gosti-kaj-sonja-shik-i-avtentichen-stan-vo-skopje-so-smela-kombinacija-na-crna-boja-i-dabovo-drvo-04.jpg

Околу дизајнот на ентериерот се одлучивме за индустриски стил каде што металот и црната боја го комбиниравме со дабово дрво кое дава посебна топлина на целиот простор.

na-gosti-kaj-sonja-shik-i-avtentichen-stan-vo-skopje-so-smela-kombinacija-na-crna-boja-i-dabovo-drvo-03.jpg

Тие два материјали доминираат насекаде, затоа што сакав од нашиот стан да направам една компатибилна визуелна целина.

na-gosti-kaj-sonja-shik-i-avtentichen-stan-vo-skopje-so-smela-kombinacija-na-crna-boja-i-dabovo-drvo-08.jpg

Кујната зазема голем простор од нашиот стан и сум посебно среќна поради тоа затоа што обожавам да готвам и сега готвењето ми е вистинско уживање поради големиот простор кој го имам.

na-gosti-kaj-sonja-shik-i-avtentichen-stan-vo-skopje-so-smela-kombinacija-na-crna-boja-i-dabovo-drvo-07.jpg

Дизајнот на кујната како и на останатите елементи во нашиот стан се минималистички и едноставни со цел да остават деталите да доминираат.

na-gosti-kaj-sonja-shik-i-avtentichen-stan-vo-skopje-so-smela-kombinacija-na-crna-boja-i-dabovo-drvo-06.jpg

Продолжува на следната страна...



Би можело да ве интересира:

На гости кај Надица: Светол стан во Скопје со шарени плочки во кујната и впечатливи парчиња мебел (ф... „Станот го уредувавме заедно со сопругот, кој по професија е архитект. Најколори...
На гости кај Силвана: Стан од 72m2 во Скопје со библиотека и тиркизна гарнитура (фото) „Идејата за уредувањето на станот, како и боите ги договаравме заедно ...
На гости кај Игор Митровиќ: Модерен стан од 65m2 во Аеродром со лед осветлување во сите простории (ф... „Зградата во која живеам е нова, пред нецела година се пушти во употре...
На гости кај Анастасија: Стан од 90m2 во скопската населба Карпош 4 со многу дрво и топли тонови (фо... „Омилени детали ми се автентичниот ретро аналоген аудио систем сместен на интере...
На гости кај Мартина: Семејна куќа во Виница со природен камен и двор со многу дрвја (фото) „Во куќата направивме многу промени, не само во дизајнот на ентериер, туку и сит...
Мила и Дарко од Скопје се преселија во Орешани: „Градот почна да нè гуши, тука го пронајдовме својот... „Официјално се преселивме во Орешани во пролетта 2021, откако по не знам кој пат...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg