10 филмови чие сценарио е испишано од вистинскиот живот


10 филмови чие сценарио е испишано од вистинскиот живот

Филмовите базирани на вистинска приказна, по дефиниција, не може да бидат здодевни.

10-filmovi-cie-scenario-e-ispisano-od-vistinskiot-zivot-001.jpg

Кога хероите се реални, а знаете дека приказната ја доживеал некој на своја кожа, сценариото веднаш станува попривлечно.

Овие 10 филмови се токму такви – испишани од вистинскиот живот:

The Dancer

Genius

Eddie the Eagle 

Snowden

Colonia

Уште 5 филмови на следната страна...Би можело да ве интересира:

Филмови заради кои ќе посакате да се вратите во студентските денови Сите кои имале незаборавен студентски живот копнеат да се вратат во тие години.&...
10 филмови во кои разговорите се помоќни од било кој специјален ефект Интересен, внимателен и промислен дијалог, комбиниран со брилијантна глума на ак...
Фрлање низ стакло: 6 филмски клишеа кои не постојат во вистинскиот жив... Ги обожаваме филмовите затоа што ни помагаат да избегаме од реалноста барем на н...