Од орман со кутија полна со мраз до вашиот омилен кујнски апарат: ви ги претставуваме корисните опции на модерните комбинирани фрижидери од Gorenje

Можете ли да замислите кујна без фрижидер? Иако луѓето со илјадници години наоѓаат различни начини за ладење на храната и пијалаците за да го продолжат рокот на траење, овој апарат е создаден пред помалку од два века. Тогаш изгледал како орман, кој се разликувал од другите кујнски елементи по голема кутија полна со мраз, а го имале само членовите на високата класа.

od-orman-so-kutija-polna-so-mraz-do-vashiot-omilen-kujnski-aparat-vi-gi-pretstavuvame-korisnite-opcii-na-modernite-kombinirani-frizhideri-od-gorenje-01.jpg

Денес, фрижидерите се составен дел на секој дом, а комбинираните модели се сè попопуларни - освен ладење и замрзнување на храната во исто време, нудат и неколку опции кои го прават животот подобар и поедноставен.

Со оглед на тоа што покрај пространиот дел за ладење храна, комбинираните фрижидери имаат и посебен замрзнувач, овие модели значително заштедуваат простор во кујната. Нивниот дизајн, покрај тоа што е функционален, е и естетски привлечен, а одлично се вклопуваат во стилот на секоја модерна кујна. Меѓутоа, доколку сакате да го замените вашиот традиционален фрижидер со модерен комбиниран, треба да обрнете внимание и на следните опции, бидејќи ќе ви се допаднат.

Дали знаевте дека постојат Gorenje фрижидери кои ги препознаваат вашите навики? Функцијата AdaptTech го овозможува токму тоа. И како? Станува збор за паметен систем кој е развиен за одржување на константна температура во апаратот, без разлика колку често му ја отворате вратата. Постојано го следи начинот на кој го користите и на тој начин управува со температурата, обезбедувајќи храната да остане свежа подолго, а потрошувачката на енергија помала.

Функцијата IonAir со системот MultiFlow 360° во Gorenje фрижидерите обезбедува идеална микроклима на секоја полица со генерирање на негативно наелектризирани јони во апаратот и рамномерно ги дистрибуира низ ладилникот. На овој начин воздухот збогатен со јони го задржува вкусот на храната подолго, а ги отстранува и непријатните мириси.

od-orman-so-kutija-polna-so-mraz-do-vashiot-omilen-kujnski-aparat-vi-gi-pretstavuvame-korisnite-opcii-na-modernite-kombinirani-frizhideri-od-gorenje-03.jpg

Функцијата FastFreeze на Gorenje, која ја замрзнува храната на -24 степени, е исто така идеална за зачувување на сите минерали во храната. По околу два дена, оваа опција автоматски се исклучува и температурата на замрзнувачот на комбинираниот фрижидер се враќа на претходната поставка.

Функцијата CrispZone со опцијата SmartHumidity е создадена за свежо овошје и зеленчук кои го задржуваат вкусот и изгледот како штотуку да сте ги набрале од градината. Тоа е пространа фиока која ја продолжува свежината на вашата храна на ниска температура со автоматско управување со нивото на влажност. Оваа технологија на Gorenje благодарение на специјалната мембрана автоматски ја отстранува вишокот на влага во фрижидерот.

Одредени модели на Gorenje комбинирани фрижидери имаат и повеќенаменски кутии, односно функцијата MultiBox, која може да се користи за складирање на сирење, кромид и друга храна со специфичен мирис. Благодарение на капакот што не пропушта воздух, се зачувува свежината на храната и се заштитува од сушење.

od-orman-so-kutija-polna-so-mraz-do-vashiot-omilen-kujnski-aparat-vi-gi-pretstavuvame-korisnite-opcii-na-modernite-kombinirani-frizhideri-od-gorenje-02.jpg

Горенаведеното се само дел од модерните опции на Gorenje комбинираните фрижидери, бренд кој со децении живее во срцето на домовите ширум светот и во нашиот регион. Иако овие функции тешко се изговараат, едно е сигурно - тие секако го прават складирањето на разни намирници и намирници многу поедноставно, поквалитетно и со поретки патувања за пазарење.

За повеќе информации за комбинираните фрижидери од Gorenje, погледнете тука.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg