Славни ѕвезди кои се соочуваат со сериозни здравствени проблеми

Понекогаш имаме чувство дека славните луѓе немаат апсолутно никакви проблеми во животот. Но, вистината е дека и тие се обични луѓе на крајот од денот, кои не се воопшто имуни на здравствените проблеми и последиците од истите.

Slavni-zvezdi-koi-se-soocuvaat-so-seriozni-zdravstveni-problemi-01.jpg

Многу од нив се соочуваат со сериозни здравствени заболувања и водат секојдневна битка.

Кои од ѕвездите беа искрени за проблемите со здравјето?

Џорџ Клуни – Хронична болка

Сè започна кога актерот се здоби со сериозна повреда за време на снимањето на филмот Syriana во 2005 година. Клуни паднал од столче и ја повредил главата.

Подоцна се открило дека му бил повреден и надворешниот слој околу ’рбетниот мозок, а се излеала и течност од него. По неколкуте операции тој закрепна, но секојдневно се соочува со хронична болка.

Slavni-zvezdi-koi-se-soocuvaat-so-seriozni-zdravstveni-problemi (1).jpg

Мајкл Џ. Фокс – Паркинсова болест

Омилениот актер од франшизата Back to the Future собра милиони долари кои ги пренасочи за истражувања поврзани со Паркинсовата болест преку неговата фондација, бидејќи и самиот боледува од истата со години.

Slavni-zvezdi-koi-se-soocuvaat-so-seriozni-zdravstveni-problemi (2).jpg

Арон Картер – Хитална хернија

Му ја дијагностицирале на само 19 години, хронична болест на стомакот која влијае на апетитот, те ослабнува и не дозволува накачување на килограмите.

Slavni-zvezdi-koi-se-soocuvaat-so-seriozni-zdravstveni-problemi (15).jpg

Динамо – Кронова болест

Англискиот магионичар беше искрен во однос на тоа како се соочува со артритис, откако бил хоспитализиран поради труење со храна. На Динамо, исто така, му го имаат отстрането и половина од стомакот кога имал само 17 години поради компликации од Кроновата болест.

Slavni-zvezdi-koi-se-soocuvaat-so-seriozni-zdravstveni-problemi (6).jpg

Фенки Муниц – Серија удари и изливи

Актерот го задржа својот оптимизам и ведриот дух и покрај многубројните престои во болница за време на неговите тинејџерски години. Муниц имал многу потреси и изливи на мозокот додека бил дете, како последица имал и губење на меморијата.

Slavni-zvezdi-koi-se-soocuvaat-so-seriozni-zdravstveni-problemi (3).jpg

Лил Вејн – Епилепсија

Раперот отворено зборува за нападите што ги има како последица на епилепсијата со која се бори со години. Бил принуден да откаже многу настапи поради неговата состојба.

Slavni-zvezdi-koi-se-soocuvaat-so-seriozni-zdravstveni-problemi (4).jpg

Боно – Глауком

Водечкиот пејач на U2 најчесто носи темни очила поради хроничната состојба на окото, што ги прави видните органи супер чувствителни на светлина.

Slavni-zvezdi-koi-se-soocuvaat-so-seriozni-zdravstveni-problemi (7).jpg

Селена Гомез – Лупус

Пејачката имаше трансплантација на бубрегот како последица од автоимуното заболување лупус.

Slavni-zvezdi-koi-se-soocuvaat-so-seriozni-zdravstveni-problemi (8).jpg

Продолжува на следната страна...



Би можело да ве интересира:

Познати мажи кои беа во врска со многу помлади тинејџерки (и сега се осудувани) Елвис Присли имал 24, а Присила само 14 години кога ја почнале врската. Тие се в...
10 светски ѕвезди кои биле во врска и со мажи и со жени Некои од најголемите светски ѕвезди не кријат дека ги привлекуваат и двата пола,...
Чак Норис ја изневерил првата сопруга и добил ќерка - дознал за неа дури 26 години подоцна Додека бил во брак со првата сопруга, Чак Норис имал афера од која добил ќерка. ...
8 славни жени кои решија да станат мајки по 40-тата година Хилари Свонк остана бремена на 48 години, Наоми Кемпбел доби син со сурогат мајк...
„Имав мозочен удар, не сум била на љубовен состанок 6 години“: Ретко појавување на Сузан Бојл од Bri... „Прекрасно е чувството што сум повторно овде. За мене е навистина посебно, бидеј...
Скандалозниот љубовен живот на Џоан Колинс: Првиот сопруг ја силувал, од петтиот е постара 31 година „Сите поранешни сопрузи беа со мене за пари. Единствено третиот не се збогати на...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg